Javaslatokat vár Békéscsaba önkormányzata a közgyűlési elismerés díjazottjaira

2023. április 25. 12:53 | behir.hu

A harmadik legmagasabb rangú helyi elismerési forma annak adományozható, aki Békéscsabán, legalább tíz éve rendszeresen kiemelkedő színvonalú munkát végez az élet bármely területén, vagy egy jelentős cselekedettel, tevékenységgel a város jó hírnevét öregbítette.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete értelmében a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Elismerése kitüntetés – mint a harmadik legmagasabb rangú helyi elismerési forma – annak adományozható, aki Békéscsabán, legalább tíz éve rendszeresen kiemelkedő színvonalú munkát végez az élet bármely területén, vagy egy jelentős cselekedettel, tevékenységgel a város jó hírnevét öregbítette.

Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehet:

a polgármester,
az alpolgármesterek,
az önkormányzati képviselők,
a jegyző,
a város területén működő helyi nemzetiségi önkormányzatok,
a Közgyűlés valamennyi bizottságának és településrészi önkormányzatának nem képviselő tagja,
a városban működő egyházak,
a városban működő pártok,
az önkormányzati intézmények vezetői,
a Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező – bíróság nyilvántartásba vett – civil szervezetek.

A javaslatnak tartalmaznia kell:

az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait,
az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását,
természetes személy esetén a javaslathoz csatolni kell a javasolt személy által aláírt adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot. (Amennyiben a nyilatkozat nem kerül benyújtásra, a javaslatot érdemben vizsgálni nem lehet, az nem terjeszthető elő döntéshozatalra. Posztumusz kitüntetés esetén a nyilatkozat mellőzendő.) A nyilatkozat letölthető a www.bekescsaba.hu honlapról (Aktualitások menüpont alatt).

A kitüntetés odaítéléséről a Közgyűlés dönt. A javaslatok értékelését egy külön e célra létrehozott munkacsoport végzi. A kitüntetés átadására a Közgyűlés szeptemberi vagy októberi ülésén kerül sor.

A javaslatokat 2023. május 31-ig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzat és Szervezési Csoportjának (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 113. iroda).

Bővebb információ kérhető a laszloj@bekescsaba.hu e-mail címen vagy a (66) 886-620-as telefonszámon.

További programok »

FEL