Javában folynak a Gyulai Várfürdő felújítási munkálatai

2020. március 24. 14:19 | behir

A fürdőt már nyár elejé szeretnék megnyitni.

Jelenleg több fejlesztésen is dolgoznak a fürdőben: megkezdődött a dögönyözős medence árnyékoló szerkezetének lebontása, valamint lebontják a fürdő területén egy ideje már nem üzemelő éttermet, amivel a strand zöldfelülete bővül majd.

A dögönyözős medencénél a régi árnyékoló helyett a többi termálmedencénél is alkalmazott vitorlás rendszerű árnyékolót építenek ki, el Kun Miklós ügyvezető igazgató a Gyulai Hírlapnak. 

Kun Miklós (Forrás: Gyulai Hírlap)

 

Az ügyvezető kiemelte, hogy minél több zöldfelületet szeretnének visszaadni a látogatóknak. Az átalakításokkal több mint 300 négyzetméter zöldterület szabadul fel a Gyulai Várfürdőben. Március 31-én az ötvenes medence fóliázása is megkezdődik,  ezzel megkezdődik a versenyuszoda átfogó rekonstrukciójá. Kun Miklós hozzátette, hogy reményei szerint június 1-jével már megnyithat a gyulai fürdő.  

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Vasarely-nyomatok a gyulai múzeumban

A koronavírus-járvány következtében a múzeumok és közintézmények átmenetileg bezárásra kényszerültek, így az intézmények munkatársai most nem tudják a kultúrára éhező érdeklődőket kiszolgálni a tárlatvezetések alklamával. A gyulai múzeum munkatársai - az online tárlatvezetésen felül - jelenleg az állomány revízióját, azaz felülvizsgálatát végzik.
06:27
FEL