Játszottak, de küzdöttek, mint az oroszlánok

2017. január 15. 10:16 | behir.hu

Labdavezetés és futás szlalomban minél gyorsabban! A Magyar Diáksport Szövetség ebben az évben is kiírta az országos bajnokságot játékos sportverseny kategóriában. Az általános iskolák alsó tagozatos csapatai változatos ügyességi és gyorsasági számokban mutathatták meg, hogy ki a legjobb.

A diákok nagy lendülettel vetették bele magukat a versenybe, amelyet a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében rendeztek. Vannak olyan intézmények, amelyek rendre jól szerepelnek ezeken a megmérettetéseken. A békési Dr. Hepp Ferenc Általános iskolában minden esztendőben komolyan veszik ezt a vetélkedőt.

- Harminc éve, amióta kiírták a versenyt, azóta részt veszünk rajta, minden gyerek boldogan gyakorol és versenyez. Ez egy igazán játékos vetélkedő és mi is úgy játszunk, de azért küzdünk, mint az oroszlánok - fogalmazott Puskás János testnevelő.

A békési intézményben folyamatosan készültek az elmúlt hetekben, hogy a gyerekek a legjobb formájukat hozzák a versenyre. A legnagyobb rivális Gyuláról érkezett. Az 5. számú általános iskola is kiválóan teljesített a megyei fináléban.

- Nagyon jól érezzük magunkat, eddig minden versenyszámot megnyertünk – értékelt az utolsó forduló előtt Mócz Martina, a gyulai együttes egyik erőssége.

Az országos megmérettetésre idén is alsó tagozatos gyerekből álló csapatok mérkőztek meg egymással.

- A játékokat a Magyar Diáksport Szövetség jelöli ki a 30 feladatból, minden év elején ebből húszat meghatároznak. Mi ebből megyei szinten tízet kiválasztunk, amit itt, a megyei döntőn játszunk. A maradék 10 játékkal folytatják a felkészülést a következő, országos körre – mondta el Molnár Diána, a Békés Megyei Diáksport Egyesület titkára.

A megyei döntőben végül nem született meglepetés a gyulai és a békési diákok képviselhetik Békés megyét az országos elődöntőben.

FEL