Schanda Tamás: A teremtett világ megvédése kiemelkedően fontos feladat

2021. június 5. 14:50 | behir.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára a Környezetvédelmi világnap alkalmából beszélt a tavaly júliusban meghirdetett Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódó "Tisztítsuk meg az országot!"projektről

Schanda Tamás ismertette, hogy a projekt az illegális hulladéklerakók felszámolását tűzte ki célul, sikerességét pedig az mutatja, hogy a #Hulladékradar alkalmazást, amely az illegális szemétlerakók bejelentésére szolgál, eddig majdnem 17 ezren töltötték le, a beérkezett bejelentések száma pedig már el is érte a 17 ezret.

A projekt eredményei közül említette még, hogy 2020. július és 2021. május között már több mint 27 000 tonna hulladékot sikerült elszállítani. Ezen felül 181 önkormányzat és 285 pályázó eddig mintegy 3,4 milliárd forint támogatásban részesülhetett.

– A teremtett világ megőrzése mindannyiunk közös feladata, így magánemberként is segíthetünk, mégpedig úgy, hogy a #Hulladékradar alkalmazást telefonunkra letöltve jelezzük, ha valahol hulladékkupacot látunk – fogalmazott közösségi oldalán az államtitkár.

 

Forrás: MTI

További programok »

Gazdaság

Keddig lehet beadni az adóbevallást

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. május 19. 08:12
FEL