Ismét várja közönségét a Békéscsabai Jókai Színház!

2021. május 4. 13:33 | behir.hu

Hosszú hónapok után ismét várja közönségét a Békéscsabai Jókai Színház! Az óvatos nyitás lehetővé teszi, hogy védettségi igazolvány birtokában, a hatályos rendeleteket betartva, a közönség előtt játszhassanak a teátrum művészei.

A múlt hétvégén Békéscsaba több helyszínén felbukkant a színház autója, és a közelmúlt előadásainak ismert dallamaiból, valamint a friss darabok népszerűnek ígérkező muzsikájából adtak ízelítőt az érdeklődőknek A színház házhoz megy – Ráadás! program keretében.

Akkor a színészek keresték fel a közönséget, de szeretnék, ha hűséges nézők ismét megtöltenék a széksorokat. Még várni kell a régen megszokott színházi élményre, de óvatos enyhítésekkel, nagy körültekintéssel folytatják a nyitást, és bíznak benne, hogy hamarosan ugyanazt az élményt adhatják majd, mint a pandémia előtt.

 

A hétvégén házhoz ment a színház, most már várják vissza a közönséget (fotó: Békéscsabai Jókai Színház)

 

A Jókai színház első bemutatott darabja tegnap este Tamási Áron Vitéz lélek című példázata volt, amely az újrakezdésről fogalmaz meg emelkedett gondolatokat, s ezek korunk emberének is segítségére lehetnek. A darab Kiss József Jászai Mari-díjas rendező irányításával került színpadra, főszereplőjét, Balla Pétert Czitor Attila nagyszerű alakításában láthatta a közönség.

Május hetedikétől a jókedvé, a derűlátásé és a zenéé lesz a nagyszínpad: a Sweet Charity egyenesen a Broadway-ről érkezik, hogy kifújja belőlünk a rosszkedvet, és megnézhessük, hogyan talál egy jobb sorsra érdemes, naiv és kedves lány sok-sok balul elsült próbálkozás után végül társra. A darab címszerepében Csonka Dórát, partnereként Sánta Lászlót láthatják a nézők, és sok-sok társulati tag mellett fellépnek a Színitanház fiatal reménységei, valamint a Viharsarok Táncszínház művészei. Az előadást Radó Denise rendezte.

Mivel a világjárvány alatti bezárkózás folyamán is zavartalanul folytak a próbák, sikerült az összes, erre az évadra tervezett darabot házi bemutatóig vagy főpróbáig eljuttatni, így a következő hetekben pótolják az elmaradt előadásokat. A fenti két mű után a Hotel Mimóza kerül vissza a deszkákra, majd követi (később meghatározott sorrendben) a Pezsgős vacsora, a Trianon, a Kakukkfészek, a Családi ágy és a Viktória, valamint a kicsik és a gyermeklelkű felnőttek számára ajánlott Kaland a nagy családerdőben és az Árgyélus királyfi. Október végéig a jelen évad előadásait láthatják a nézők, míg novembertől új, izgalmas kínálattal jelentkezik a Békéscsabai Jókai Színház.

További programok »

Kultúra

Több százan fújták a magukét Békésen

A Békés Vármegyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 13. alkalommal rendezte meg a Hagyományőrző Népdalkörök, valamint a Szólóénekesek Régiós Dalos Versenyét. A Békés Városi Kulturális Központban megtartott, mintegy 500 nevező részvételével zajló megmérettetésre a vármegye szólóénekesein és dalkörein kívül Debrecenből és Szegedről is érkeztek versenyzők.
16:41
FEL