Ismét Vantara Gyula lett Békés megye fejlesztési biztosa

Újfent Vantara Gyulát, Békés megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét választották Békés megye fejlesztési biztosának. Az új mandátum 2018 májusáig szól.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki. Vantara Gyulát a megye gazdasági életét, fejlődését befolyásoló feladatra immár hatodik alkalommal kérte fel Lázár János.

Vantara Gyula feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Ezen kívül közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel.

A kinevezése idén december elsejétől 2018. május 31-ig szól.

Megosztás:

Címke: , ,