Ismét rajtol a Körösvidéki Sulikupa

Békés megye általános iskolásait immár negyedik éve szólítja vízpartra a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége egy országos viszonylatban egyedülálló eseménysorozatban. Hazánk egyik legjelentősebb horgászszervezete minden tavaszon arra ösztönzi a nebulókat, hogy horgászbotot ragadjanak és szabadidős horgászélményeket szerezzenek a vízpartokon.

Az idei IV. Körösvidéki Sulikupa célkitűzései sem csekélyebbek, minthogy az általános iskolás korú gyermekeket és szüleiket egészséges, zöld vízparti környezetbe csábítsák a rekreáció és a horgászat népszerűsítésének jegyében, illetve az oktatási intézmények bevonásával új tehetségeket fedezhessenek fel a versenyhorgászat utánpótlás-nevelésének érdekében.

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: Tószögi György

 

Ennek okán a versenykiírás több ponton is módosult a tavalyi évhez képest, az egyik legfontosabb változás a nevezés módja. A selejtezők helyszínei és időpontjai mellett a háromtagú általános iskolai csapatok már nemcsak az oktatási intézményeken keresztül, hanem horgászegyesületeken keresztül is kvalifikálhatják magukat. További előrelépést jelent a verseny térségi kiterjesztése, így már nem csupán Békés megyéből, hanem a szövetség vízterületei által érintett egyéb közigazgatási területekről érkező nevezéseket is elfogadnak, amelynek határideje 2018. március 29.

A verseny két etapból áll, az első egy több járási helyszínen zajló selejtező, amelyet idén április 15. és 29. között rendeznek. Az itt legjobbnak bizonyuló csapatok jutnak a május 13-án esedékes döntőbe, amelynek ezúttal a mezőberényi Hosszú-tó és a Mezőberény Horgászok Egyesülete lesz a házigazdája.

A részletes versenykiírás és a szabályzat a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hivatalos oldalán olvasható.

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: KHESZ

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: Tószögi György

 

Megosztás:

Címke: , , ,