Ismét lesz Fehértó Napja Kardoskúton

2018. szeptember 8. 07:27 | behir

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Kardoskút Község Önkormányzata szeptember 15-én immár tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a Fehértó Napját. A cél ezúttal is az, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék a Dél-Alföld legjelentősebb szikes tavának táji, természeti értékeit.

 
Az ígéretek szerint az érdeklődők közvetlen közelről ismerhetik meg a Kardoskúti Fehértó növény- és állatvilágát, most ugyanis a védett területre is be lehet menni. Az ottani kilátóból csodálatos tájképben gyönyörködhetnek és távcsövek, spektívek segítségével megfigyelhetik a madarakat. A Kardoskút-Sóstói Állattartó telep melletti kilánál közelebbről is meg lehet majd ismerhetik régi magyar háziállatfajtákkal (magyar szürkemarha, bivaly, cigája és rackajuh).
 
A nap folyamán lesz ragadozómadár-védelmi és solymászbemutató, íjász- és csikósbemutató, és a kilátogatók megismerhetik a régi pásztorélet kellékeit is. 

 

Forrás: kmnp.hu

További programok »

Itthon

Térzene és megemlékezés Gyulán

A Térzene Program újabb állomásaként ezúttal a Farkas Fúvósötös adott komolyzenei koncertet Gyulán, a Várkertben. A koncert előtt nem sokkal pedig a Gyulai Október 23. Alapítvány helyezett el koszorút a vár falán a pozsonyi csata emlékére.
2020. július 4. 19:25
FEL