Ismét lehet pályázni a Budapest Bank Békéscsabáért Program támogatására

2021. október 5. 19:06 | behir.hu

A Budapest Bank és a Békéscsabai Önkormányzat közös pályázatán november 15-ig várják a jelentkezéseket.

Idén tizenkettedik alkalommal támogatja a Békéscsaba és térségének fejlesztéséért dolgozó nonprofit szervezeteket a Budapest Bank Békéscsabáért Program. A pályázatra ezúttal a szabadidő aktív eltöltését megcélzó, valamint a járványhelyzetből való rehabilitációt segítő programokkal pályázhatnak a civil szervezetek.

A Budapest Bank 2013-ban indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programját társadalmi felelősségvállalási stratégiája kiemelkedő elemeként. A pályázat keretében olyan nonprofit szervezetek igényelhetnek pénzbeli támogatást, amelyek tevékenységükkel valamilyen módon hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A program során közösen biztosít a civil kezdeményezéseknek 8 millió forint pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba önkormányzata.

A Budapest Bank Békéscsabáért Program eddig 131 nonprofit szervezet tevékenységét támogatta összesen 62 millió forint értékben. A program az évek során olyan témákat karolt fel, mint a hagyományőrzés, a közösségépítés, az esélyegyenlőség, a vállalkozói ismeretek, a pénzügyi kultúra, a pályaválasztás, az egészségfejlesztés, a környezetvédelem, a természeti és kulturális értékmegőrzés, valamint a helyi fiatalok segítése. 2021-ben az aktív szabadidős programok, valamint a járványhelyzetből való társadalmi és gazdasági rehabilitáció kerül előtérbe.

Az előző évekhez hasonlóan idén is két kategóriában pályázhatnak a civil szervezetek. Az első témakörben olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek a szabadidő aktív eltöltésére kínálnak lehetőséget. Ebben a kategóriában a Békéscsabán és közvetlen agglomerációjában (Gerla, Mezőmegyer és Fényes településekhez – a továbbiakban: Agglomeráció) működő nonprofit szervezetek pályázhatnak. A második témakörben a program olyan kezdeményezések megvalósítását támogatja, amelyek segítik a járványhelyzetből való társadalmi rehabilitációt vagy a vállalkozások járványhelyzetből való rehabilitációját. Itt az egész országból jelentkezhetnek nonprofit szervezetek azzal a feltétellel, hogy pályázati tevékenységüket Békéscsabán vagy annak közvetlen agglomerációjában, illetve annak javára valósítják meg.

– A Budapest Bank Szolgáltató Központja idén ünnepelte 15. születésnapját. A kezdetektől fogva törekszünk arra, hogy a legnagyobb helyi szellemi munkaerő-foglalkoztatóként aktívan tegyünk a város és szűkebb régiójának fejlődéséért, ezúttal egyrészt az aktív szabadidős programok, rendezvények felkarolása által. Másrészt azt tapasztaljuk, hogy a tavalyi rendkívüli év után óvatosan indul újra az élet, akár a lakosság, akár a vállalkozások szempontjából. Az idei pályázattal ezt a folyamatot szeretnénk segíteni, bízva abban, hogy jó ötletek ezúttal is vannak a civil szervezeteknél, talán csak egy kis bátorítás, támogatás kell hozzá – mi ezt örömmel megadjuk – nyilatkozta Kovács Anita, a Budapest Bank operáció vezetője.

A pályázat során rendelkezésre álló keretösszeg 8 millió forint, amelyből 5 millió forintot a Budapest Bank, 3 millió forintot Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosít. Az elnyerhető támogatás összege minimum bruttó 100 ezer forint, maximum bruttó 1 millió forint. A pályázati anyagokat elektronikus úton várják a szervezők, legkésőbb 2021. november 15-ig (hétfőig). A pályázat részletes kiírása a https://www.budapestbank.hu/budapest-bank-bekescsabaert-program oldalon olvasható.

A pályázat bírálóbizottságának társelnökei Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Kovács Anita, a Budapest Bank operáció vezetője. A zsűri további tagjai Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője, illetve Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője. A pályázat médiapartnere a Békés Megyei Hírlap.

További programok »

Életmód

Ismét megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált május utolsó hétvégéjén. A házigazda ezúttal Gyula városa lesz, de természetesen Békésen és Békéscsabán is számos izgalmas programmal várják a szervezők az érdeklődőket.
2024. április 11. 19:59
FEL