Ismét karácsonyi hangulat uralkodik Békéscsaba főterén

2017. november 28. 17:22 | Papp Ádám Sándor

Békéscsaba főtere ismét karácsonyi hangulatba öltözik decembertől, amikor is az ünnepélyes megnyitót követően, a város lakossága a sokszínű kínálatból vásárolhat az ünnepekre, valamint élvezheti a színes programkínálatot.

A szervezők december elsejétől egészen az év végéig várják az érdeklődőket a Szent István téren. A vásár szervezői: a Frankó Produkciós Iroda KFT., a Hiper-Proó Kft., a Szeretlek Békéscsaba Egyesülete és a Szeretlek Békés Megye Egyesülete.

 

Karitatív tevékenységek

·         November 29-től „Cipősdoboz” elnevezésű adománygyűjtő akció a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány szervezésében. Az esemény fővédnöke dr. Ferenczi Attila tanácsnok, kapcsolattartója Bálint Kornél. Támogatók: Békéscsaba Képviselő testülete, a Békéscsabai Új Forrás Baptista Gyülekezet és a Békéscsabai Baptista Gyülekezet közössége.

·         A Degré utcai Gyermekotthonnak ingyenes faház biztosítása

·        Békéscsabai Szakképzési Centrum részére ingyenes faház biztosítása. A Centrum asztalos diákjai segédkeznek a faházak felépítésében és a kitelepülésben.

·        Ingyenes faház biztosítása Krajcsovszki Tamásnak néma festőművésznek

·        Véradás - 2017. december 21-én 11:00-tól 15:00-ig az érdeklőket az Andrássy út. 3 szám alá várják a szervezők(Báb műhely, CIB bank mellett, Jókai Színházzal szemben) A szervezők a véradónak ajándékkal kedveskednek; a fődíj egy békéscsabai festőművész festménye lesz.
Bővebb információ www.karacsonyivasar.eu weboldalon

·        2017.December 23-án 13 órától a Frankó Produkciós Iroda előtt lesz a szokásos karácsonyi ételosztás. 1500 adag babgulyás mellett 500 kg. narancsot és sok egyéb élelmiszert és ruhákat is kiosztanak a rászorulóknak.

·        Békéscsabai kutyamenhely számára gyűjtőpont
KIRAKODÓVÁSÁR

MINDEN NAP 10:00 órától 20:00 óráig könyvek, kézműves termékek, ékszerek, ajándékok,fenyőfa ünnepi hangulatú kirakodóvásár
VENDÉGLÁTÁS

MINDEN NAP 10:00 órától 22:00 óráig a korábbi évekhez hasonlóan színvonalas vendéglátást ígérnek a forralt boros standok, valamint a vásárlátogatóknak további meleg italkülönlegességgel kedveskednek az árusok. Továbbá kürtős kalács, kenyérlángos, sült kolbász és még sok más finomság várja az érdeklődőket.

Csaba- Park standja középen a könyves sátor mellett helyezkedik el.
PROGRAMOK

·         Egész hónapban karácsonyi hangulatú programokkal várják a szervezők Békéscsaba és Békés Megye lakosságát.
A Karácsonyi Vásárt megnyitja: Herczeg Tamás tanácsnok.

·         A megnyitón, 2017.12.03.-án 17:30-kor részt vesz Komlóssy Kata színművész és Horváth Szabolcs, továbbá egy meglepetés produkcióval is készültek a szervezők.

·         2017. december 31.-én SZILVESZERI UTCABÁLLAL és éjfélkor tűzijátékkal búcsúzik el a lakosság az Óévtől. A fellépők 18.00-tól 01.00-ig: Dj. TimMelody
GYERMEKEKNEK
Még vidámabbá téve az Ünnepeket 2017.12.01. és  31. között, nagy szeretettel vár mindenkit a Mini vidámpark.
A kisgyermekeket minden nap 9.00 órától 14.00 óráig INGYENESEN várja a Vidámpark (a kisvasút, a mini óriáskerék, a kis körhinta, a szimulátor; bejelentkezés: info@karacsonyivasar.eu )

·         Gyermekműsorokkal kedveskedik a kicsiknek Pasenko, aki bűvész, bohóc és Mikulás műsorral lép fel több alaklommal is a Karácsonyi Vásárban.
SZOLGÁLTATÁS
A Vásár területén elhelyezett LEDFALON a helyi és térségbeli cégek, szolgáltatók ünnepi jó kívánságait és ajánlatait lehet majd megtekinteni.

VÁSÁRLÁTOGATÓ KÖZÖNSÉG

December 20 –tól a szervezők adományokat gyűjtenek a vásár területén a rászorulóknak (például: gyermekjátékokat és gyermekruhákat), amelyeket december 23-án osztanak ki.

Bővebb információ: www.karacsonyivasar.eu

 

ÉRDEKESSÉGEK

Az óvodásoknak és az iskolásoknak előzetes bejelentkezést követően ingyenes a vidámpark két játéka (mini óriáskerék és a Thomas kisvonat)

Az újévi tűzijátékot az a Leskovics pirotechnika végzi, aki 2017. augusztus 20-án bonyolította le a budapesti tűzijátékot.

Az Adventi koszorú, Karácsonyfa mellett Betlehemi jászol is megtalálható lesz, a hangulatfokozás érdekében.

A könyves sátor a karácsonyfával szemben központi helyen lesz megtalálható.500 Ft-1000 Ft-1500 Ft-s áron!

A rendezvényen több térfigyelő biztonsági kamera vigyázza a teret.

Ingyen Wi-Fi a Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatának köszönhetően (Bekescsaba_Foter).

A legszebb kiállítói standot díjazni fogják a szervezők. Szavazni a facebook- on, a Karácsonyi Vásár Békéscsaba oldalon, illetve a vásárban kihelyezett szavazó urnában lehet majd.

 

 

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Hangosítás és zenei színpad - a környék lakóinak nyugalma érdekében - csak a megnyitón és szilveszterkor lesz.

Zeneszolgáltatás csak a korcsolya pálya mellett lesz, illetve néhány faházban halkan. A szervezők biztosítanak a vásárlátogatóknak ülőhelyeket takarókat, könyöklőket, kültéri gázmelegítőket.

Idén is kapható lesz a Békéscsabai Karácsonyi Vásár bögre. Észrevételeiket és kritikáikat erre a telefonszámra várják a szervezők: 06-66-739-472, 06-70-442-7825, e-mail cím: info@karacsonyivasar.eu

Az esemény legfőbb együttműködő partnerei: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt., valamint a Békés Megyei Kormányhivatal
A további együttműködő partnerek névsora, és az egyéb fontos információk megtalálhatók a rendezvény honapján, a www.karacsonyivasar.eu

 

 

További programok »

Itthon

Radikálisan csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége

Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben, ezzel követendő példává vált az uniós tagállamoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.
2019. december 15. 17:29
FEL