Ismét Gyula adott otthont a Múzeumok Juniálisának

2019. június 13. 16:04 | Szendi Rita

A Békés megyei múzeumok és kiállítóhelyek mutatkozhattak be Gyulán, az Erkel Ferenc Emlékházban. A Múzeumok Juniálisa elnevezésű rendezvény célja, hogy az intézmények a megyében megtalálható, kulturális kikapcsolódási lehetőségekre hívják fel az iskolai közösségek figyelmét.

 

 

A kulturális intézmények kiállítói számos interaktív programmal várták a diákokat. Váncsa Klára, a Munkácsy Mihály Múzeum muzeológusa elmondta, hogy a gyerekeknek azokat az őshonos, valamint nem őshonos fajokat szeretnék megmutatni, amelyekkel saját környezetükben is találkozhatnak. Kiemelte: játékos feladatok várták az iskolásokat.

Gyula városa már második alkalommal ad otthont a Múzeumok Juniális programsorozatnak.

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóterekért felelős ügyvezetője arról beszélt, hogy ez egy olyan program, amelyen a Békés megyei múzeumok és kiállítóhelyek mutatkozhatnak be. Idén ennek a program az Erkel Ferenc Emlékház adott helyet. Az intézmények elhozhatták különleges tárgyaikat, szóróanyagaikat, illetve bemutathatták azt, hogy mit tekinthetnek meg az érdeklődők a kiállítóhelyeken.

Az egész napos rendezvényre gyulaiak mellett Gyomendrődről, Szarvasról, valamint Békéscsabáról is érkeztek kiállítók.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Gyula

FEL