Áramszolgáltató munkatársának adta ki magát, majd lopott

Áramszolgáltató munkatársának adta ki magát, így lopott meg egy nyugdíjast egy férfi Békéscsabán. A rendőrség vádemelést javasol ellene – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Megloptak egy 86 éves férfit 2017. június 20-án, Békéscsabán. Az utcán megszólította egy idegen, beszélgetett vele és azt is megkérdezte tőle, hogy egyedül él-e. Miután az idős férfi igent mondott, az idegen azt állította, hogy az áramszolgáltatótól jött, a villanyórát kell kicserélnie. Amikor felértek a lakásba, közölte, hogy a cseréért tízezer forintot kell fizetni. A bácsi a konyhából a szobába ment pénzért. Miután kivitte a tízezrest, a férfi azt kérte tőle, hogy üljön le és írja le a nevét, lakcímét. Ezzel terelte el a figyelmét és ellopta a megtakarított pénzét. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 25 éves miskolci férfit lopás vétség elkövetésével gyanúsítja és vádemelést javasol ellene. A január 10-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy előzetes időpont-egyeztetés nélkül érkező idegeneket ne engedjenek be házukba, lakásukba, senkinek ne mutassák meg, vagy mondják el, hol tartják a megtakarított pénzüket. Arra is felhívják a figyelmet, hogy ismeretleneknek ne beszéljenek anyagi helyzetükről, életkörülményeikről, mert visszaélhetnek a bizalmas információkkal.

 

Megosztás:

Címke: , , ,