Előzzük meg a zseblopásokat!

2018. július 17. 16:18 | behir

Fesztiválokon, nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken, piacokon, utazás közben különösen ügyelni kell a pénztárcákra, mobiltelefonokra. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai segítenek abban, hogy a lopásokat megelőzzük.

Utazás, vásárlás, szórakozás közben is vigyázzanak személyes dolgaikra! – ezt kéri a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A nagy tömeget vonzó nyári fesztiválokon, rendezvényeken, illetve piacokon, zsúfolt buszokon, vonatokon különösen figyelni kell a pénztárcákra, mobiltelefonokra. Irataikat, pénzüket, bankkártyáikat ne könnyen hozzáférhető zsebekben tartsák! Inkább tegyék jól zárható, cipzáras táskába, amit tömegben maguk elé tudnak fogni! Gyakori, hogy a piacokon vásárlók addig, amíg egyik árustól a másikig elmennek, a bevásárlókosárba, a már megvett dolgok tetejére teszik a pénztárcájukat. Onnan pillanatok alatt, észrevétlenül le lehet venni. Ugyanígy egy bővebb ruha külső zsebéből is könnyen ki lehet venni egy pénztárcát vagy egy telefont anélkül, hogy a tulajdonos érezné, valaki belenyúlt a zsebébe.

A pénztárcában, a bankkártya mellett soha nem legyen ott a PIN-kód! Ha a kártya eltűnik, a bankjuknál minél hamarabb tiltassák le! Mindig csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire előreláthatólag szükségük lesz! Vásárlás közben nem tanácsos a pénztárcát, táskát, mobiltelefont a bevásárlókocsiba tenni. Nézelődés közben ugyanis nehéz folyamatosan a bevásárlókocsira is figyelni.

Ha lopás történik, hívják azonnal a 112-es segélyhívón a rendőrséget és kérjék a közelükben lévők segítségét is!

 

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

412 sportoló futott a világ minden táján a koraszülöttmentő támogatásáért

A koronavírus-járvány miatt online rendezték meg idén a hagyományos Linamar Jótékonysági Futóversenyt. Az újragondolt kezdeményezésnek köszönhetően idén a sportolók Németországból és Kanadából is a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkáját támogatták a verseny nevezési díjával. A Szabadkígyósi Szabadi Sport Club focistái és néhány családtagjuk – összesen negyvenketten – pedig úgy döntöttek, hogy közösen futják le a távot a nemes célért.
2020. szeptember 27. 20:57
FEL