Ismét a Békés megyei rendőrök lettek az ország legjobbjai

2021. október 14. 06:21 | behir

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. október 12-én és 13-án a ROKK Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatán, Szegeden rendezte meg a VII. MEKTA Országos Szakmai Versenyt. A megmérettetés célja az állomány lőkészségének, intézkedéstaktikai, vezetéstechnikai ismereteinek bővítése és fejlesztése volt.

A versenyen 14 csapat 8 helyszínen mérte össze tudását a szakterülettel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretekből. Többek között erőnléti, taktikai, vezetéstechnikai, fegyverismereti, lövészeti és személyvédelmi feladatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek.

A megmérettetést (zsinórban ötödször) a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, a "Körös" KTA nyerte, második a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság TISZA MEKTO csapata, míg harmadik helyezett Hajdú-Bihar megyéből a Cívis KTA lett.

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

 

A dobogós helyezetteknek járó díjakat dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át, míg dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes különdíját Simon Sándor rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztályának főosztályvezetője adta át, a személyvédelemi feladat során legeredményesebb csapat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jonatán KTA részére.

Forrás és fotók: police.hu

Galéria

További programok »

Itthon

Aszalógépet és befőző automatákat adományoztak

A Korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetési beszállítási lehetőségei címmel tartott sajtónyilvános eseményt a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.
13:38
FEL