Iskolarendőrök szakmai napja Békéscsabán

Iskolarendőröknek rendezett szakmai napot a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

Kicserélték tapasztalataikat, az internethasználat veszélyeiről szóló bemutató órát néztek meg a Békéscsabai Rendőrkapitányság iskolarendőrei. A szakmai nap célja az volt, hogy a rendőrök szükség esetén minél hatékonyabban tudjanak segíteni.

Iskolarendőröknek rendezett szakmai napot a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A programon 17 rendőr vett részt, akik 19 békéscsabai, csorvási, dobozi, szabadkígyósi, újkígyósi, kétsopronyi, telekgerendási és gerendási általános iskolában teljesítenek szolgálatot.

A Magyar Rendőrség 2008 óta működteti „Az iskola rendőre” programot. A Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője fontosnak tartja, hogy a kezdeményezés hatékony legyen. Az iskolarendőr vegyen részt az intézmény nagyobb rendezvényein, a szülői értekezleteken, legyen kapcsolata a pedagógusokkal, gyermekekkel, szülőkkel. Az együttműködés segít feltárni az esetleges problémákat – hangsúlyozta a szakmai nap megnyitóján dr. Bede Sándor r. ezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője. Kiemelte, hogy a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése és a bűnmegelőzés terén is szükség van a rendőrök ismereteire, tapasztalataira.

Az iskolai bűnmegelőzés specialitásairól külön előadás szólt, majd a Békéscsabai Szent László Utcai Általános Iskola igazgatója, Galló Katalin beszélt a tapasztalatairól. Elmondta, hogy hasznosnak tartja „Az iskola rendőre” programot. Az intézményüket látogató rendőrrel való együttműködés biztos hátteret jelent számukra, ezért a jövőben is számítanak a rendőrség segítségére.

A szakmai nap programjában szerepelt egy bemutató tanítási óra. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola 6. osztályosai az internethasználat veszélyeiről hallgattak szemléletes előadást, miközben az iskolarendőrök az előadók módszereit figyelték.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a gyermekek biztonságát szolgáló ismeretek átadását segítő eszközöket, információs anyagokat, kiegészítőket is biztosít az iskolarendőreinek.

forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , , , ,