Iskolakezdési támogatás - Mintegy 300 családnak segít Orosháza városa

2021. szeptember 1. 06:13 | behir.hu

A családok számára komoly pénzügyi megterhelést jelent az iskolakezdés, főként, ha több gyermek ül az iskolapadba vagy kezdi el az óvodát. Ezért a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeket tanszervásárlási utalvánnyal segíti Orosháza önkormányzata, összesen 3 millió forint értékben.

– A kormány járványügyi intézkedéseinek köszönhetően szerdán a hagyományos formában, jelenléti oktatással kezdődhet el az idei tanév. Jelentős kormányzati segítség, hogy minden nappali tagozatos diák ingyenes tankönyvellátásban részesül, hiszen több marad így a családi kasszában az egyéb kiadásokra. Valamennyi kiadvány egyébként már meg is érkezett az orosházi iskolákba – fogalmazott Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere emlékeztetett, a város tehetséggondozó programot működtet és a felsőoktatásban tanulók Bursa Hungarica ösztöndíjban is részesülhetnek. – Emellett most egyszeri 10 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal járulunk hozzá az iskolakezdéshez, ezzel is támogatva a nehéz helyzetben lévő családokat. Összesen 294 diákról, 6 és 16 év közötti gyermekekről van szó – összegezte a városvezető.

Dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője elmondta, az érintett családokat levélben már tájékoztatta a város, a tanszerekre fordítható utalványokat augusztus 31-e délelőttjén vehették át a szülők. – Rendelet formájában is rögzíteni szeretnénk az iskolakezdési támogatást, ami azt jelenti, hogy minden tanév kezdetén az arra jogosultak önkormányzati segítségben részesülnek.

További programok »

Oktatás

Új szaktanteremben tanulhatnak ősztől a BSZC tanulói

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Békéscsabai Szakképzési Centrum. Ez úttal a Wienerberger cég magyarországi vállalatával írtak alá szerződést. Ennek értelmében az építőipari cég összesen közel 20 millió forintnyi pénzbeli és termékadománnyal támogatja egy új szaktanterem létrehozását a Vásárhelyi Pál Technikumban.
2022. június 30. 15:46
FEL