Iskolakezdési támogatás – így adható idén

2017. július 7. 09:54 | Szendi Rita

Bár magasabb a  közterhe (43,66 százalék), sok cég tervez idén is iskolakezdési támogatást adni a munkatársaiknak. Ez a tanévkezdést megelőző 60. naptól adható év végéig. Mivel a szülők örülnek, ha tényleg megkapják ezt a tanévkezdés előtt, így érdemes már júliusban foglalkozni ezzel.

 

Iskolakezdési  támogatást az általános iskolai vagy középiskolai tanévet 2017. szeptemberében  kezdő gyermekekre alapozva adhat a munkáltató a munkavállalójának - nyilatkozta a hirado.hu-nak Fata László cafeteria szakértő. Mint mondta, a dolgozó akkor kaphat ilyet, ha ő a családi pótlékra jogosult szülő vagy ezzel a  szülővel egy háztartásban élő házastárs. Ez azért is érdekes - fogalmazott a szakember -, mert a családi pótlék korhatára felett megszűnik a jogosultság. Ugyanakkor egy közös gyermek után mindkét szülői igénybe veheti  a munkáltatójánál, ha ezek a pontok igazak rá.

Fata László kifejtette: újdonság az idén, hogy egyes meghatározott juttatásként nincs összeghatár rendelve jogszabályilag, így  tetszés szerinti mértékben biztosítható. A kizárólag utalvány formájában adható juttatás tankönyvre, taneszközre,  és ruházatra költhető.

Ha valaki csak  átfutja a személyi jövedelemadóról szóló törvényt, bizony nehezen találja  ezeket a 2016-ban részletesen leírt szabályokat – figyelmeztet a cafeteria szakértő, aki szerint alapos olvasás után  azonban kiderül, hogy valóban benne vannak a személyi jövedelemadóról szóló  törvény 89. paragrafusánál e juttatás szabályai.

E szerint a 2016. december 31-én hatályos szabályozás  szerinti béren kívüli juttatások - melyek már 2017-ben nem jelennek meg a cafeteriaelemek közt - idén a 2016. december 31-én hatályos szabályokban  meghatározott feltételek szerint, de az egyedi értékhatárok figyelmen kívül  hagyásával egyes meghatározott juttatásként nyújthatók.

 

Forrás: profit7.hu

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL