Írj haikut a vízről – pályázat iskolásoknak

2022. február 22. 13:42 | behir

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság ismét a vízre irányítja a figyelmet. Egy pályázattal játékra hívja fel a figyelmet Békés megyei felső tagozatos általános- és középiskolásoknak.

A koronavírus-járvány miatt sajnos az idén sem lesz városi víz világnapi rendezvénye a Körös-vízügyi Vízügyi Igazgatóságnak, azonban a víz világnapja alkalmából szeretnék ismét a vízre irányítani a figyelmet, és egy pályázattal játékra hívni Békés megyei felső tagozatos általános iskolásokat és középiskolásokat.

Az idei víz világnapi szlogen a felszín alatti vizekre irányítja a figyelmet, mely a lábunk alatt észrevétlenül rejtőző kincs. Biztosítja ivóvizünket, élelmiszer-ellátásunkat, személyes szükségleteinket, segít fenntartani természeti környezetünket.
Ebben az évben arra kérik a pályázatra jelentkezőket, hogy írjanak haikut a vízről.

A pályázati kiírás letölthető innen, a beküldési határidő: március 17.

Honlapjuk játékos kedvű követői részére március 11-től egy héten keresztül, VÍZ-KVÍZ címmel ismét elérhető lesz egy totó, melyen tíz érdekes vízügyes vonatkozású kérdésre kell választ adni. 

Forrás: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

További programok »

Kultúra

A revizorral nyit a Békéscsabai Jókai Színház

Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című szatirikus vígjátékával az energiaválság miatt elrendelt három hónapos kényszerszünet után március 31-én újra nyit a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadás rendezője Pataki András Jászai Mari-díjas művész, a főbb szerepeket Mészáros Mihály, Kovács Edit, Bartus Gyula és Szabó Lajos alakítja. A darab zenéjét Varga Gábor jazz muzsikus szerezte, és játssza élőben a színpadon egy mobil, tologatható zongorán.
2023. március 28. 18:53
FEL