Interneten vásárlókat károsított meg

A rendőrség vádemelést javasol egy újhartyáni férfi ellen, aki az interneten számítástechnikai eszközöket és mobiltelefont kínált. A vevők elutalták a vételárat a számlájára, de a megvásárolt dolgot nem küldte el nekik – írja a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

Az Orosházi Rendőrkapitányságon 2017. június 12-én tett bejelentést egy nagyszénási férfi arról, hogy az interneten egy férfitól videókártyát vásárolt. A vételárat átutalta az eladó által megadott számlaszámra, de a postázott csomagban nem a videókártya volt, hanem egy jóval kisebb értékű adattároló eszköz. A bejelentés után a rendőrök megállapították, hogy a férfi különböző álneveken több dolgot is hirdetett az interneten. A számítógépes alkatrészekért több tízezer forintot kért, de volt nagy értékű mobiltelefon is az eladásra kínált áruk között. Ez utóbbit egy szécsényi férfi akarta megvásárolni. A kialkudott vételárat kifizette, de a telefont nem kapta meg. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított rendelkezett az eladásra felajánlott műszaki cikkekkel, de azokat nem az interneten vásárolóknak postázta, hanem ismerőseinek adta el.

A 22 éves H. Krisztián 2016 decembere és 2017 szeptembere között négy internetezőtől csalt ki különböző összegeket. Az Orosházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott ellene büntetőeljárást. A nyomozást a rendőrség április 6-án lezárta és az eljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el az Orosházi Járási Ügyészségre.

 

Megosztás:

Címke: , ,