Ingyenes uszodabérletet kapnak a 60 év felettiek Békésen

2023. január 20. 17:42 | behir.hu

Békés Város Önkormányzata a 60. életévét betöltött személyek részére, rekreációs támogatásként 20 alkalmas bérletet biztosít, mely a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben gyógyvizes gyógymedence használatára és a Békési Uszodában a medencék és a működő szolgáltatások használatára jogosít.

A hírt Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere osztotta meg közösségi oldalán.

– Rekreációs támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900%-át, jelenleg 256.500 forintot. A támogatás igénylésekor az életkort és a lakóhelyet, mint a jogosultság feltételeit, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kell igazolni. A rekreációs támogatás egy évben legfeljebb 3 alkalommal vehető igénybe – olvasható a bejegyzésben.

A bérlet a jogosultságot megállapító jogerős határozat bemutatásával a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőnél vagy a Békési Uszodában vehető át. A rekreáció céljának megvalósulása érdekében a bérlet a kiállításától számított 6 hónapon belül használható fel. A támogatás nem átruházható, azt a jogosult csak személyesen érvényesítheti. Az uszodabérlet a Békési Polgármesteri Hivatalban igényelhető.

Forrás: FB/Polgár Zoltán

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL