Indulhat a növényvédelem a kiskertekben

2024. március 5. 09:22 | Fajó Attila

Aktuális növényvédelmi feladatok a kiskertekben címmel vetítéssel egybekötött előadást tartott Lukács Ágnes kertészmérnök a Lencsési Közösségi Házban. Az eseményt a Mohácsy Mátyás kertbarát kör szervezte.

– Az előadás egyik frekventált kérdése talán az, hogy mi lesz a kajszibarackkal, a meggyel. Azt tapasztaljuk, hog az időjárás igencsak meleg, ami egyszerre kellemes, de aggasztó is a gyümölcsfákra nézvést. A növényvédelemben sietősen kell haladnunk, jóslatokba bocsátkozunk, hogy lesz-e olyan fagy, ami elviszi a termést vagy sem. Figyelnünk kell a növényeinkre, tudással felvértezni magunkat, hogy a kártevőket, kórokozókat felismerhessük – mondta el Lukács Ágnes.

Erdei Lajos, a Mohácsy Mátyás kertbarát kör elnöke elmondta, hogy szívesen hallgatnak hasznos információkat a kör tagjai. Hozzátette: jelen időjárási körülmények között a gyümölcstermesztő, fátnevelő ember sokszor nem tudja mihez kezdjen, kivárjon, vagy kapkodva előkészületeket végezzen.

Takács Péter a Lencsési Közösségi Ház tagintézmény-vezetője elmondta, hogy a ház márciusi programkínálatában a kertbarát kör tagjainak szervezett metszésbemutató is szerepel.  

Galéria

További programok »

FEL