Íme a világ legügyesebb nyuszija

2019. április 22. 07:55 | behir

Bini, a holland lop, azaz egy francia fajta és a holland törpenyúl keresztezéséből született, különlegesen tehetséges tapsifüles. Bini ugyanis nemcsak festeni szeret, kosárlabdában például hivatalos Guiness-rekordot is felállított.

Idén ünnepli hetedik születésnapját Bini, a festegető nyúl. Ahogy egy lap arról beszámolt, Bini már saját weboldala, illetve Facebook-profiljának elindítása előtt népszerű volt. 2013-tól már rendszeresen kerültek fel különböző videós csatornákra olyan anyagok, melyekben Bini kosárlabdázik, vagy épp fogai közé ecsetet szorítva, többféle színt használva munkáihoz, absztrakt festményeket hoz létre.

Gazdája, Shai Asor, 2012-ben vásárolta meg a nyulat, azóta Los Angelesben élnek. Az eltelt évek pedig valóságos Bini-lázat indítottak el az interneten, köszönhetően annak, hogy a festő-kosárlabdázó nyúl csupa olyan dolgot is kipróbált, amit nyulak előtte nem. 

Olyan dolgokat tesz meg, amit előtte más nyulak még soha" - mondta Asor, aki azt is kifejtette, mindig is bátorította Binit arra, hogy kipróbálja magát több dologban is. Bini gazdája azt is közölte, a sikerhez az is kellett, hogy ne idegeskedjen azon, ha a lakásban ténfergő nyúl rendetlenséget hagy maga után - inkább hagyta, hogy a nyúl felfedezze környezetét, és megmutassa a világ számos dolga iránti nyitottságát.

 

 

Így lehetséges, hogy Bini pályafutása alatt volt már fodrász és Superman is, 2017-ben pedig a Guiness-rekordok Könyvébe is bekerült, mint a valaha volt, egy perc alatt a legtöbbet zsákoló nyúl. 

2018 pedig különösen mozgalmas év volt Bini számára. Díszvendégként meghívták a Nyúl Péter című családi film premierjére, ősszel pedig bemutatták a főszereplésével készült rövidfilmet, a Rabbit Home Alone-t, ami az 1990-es Reszkessetek betörők! című mozit parodizálja.

 

 

A nyúl 2019-ben a National Geographic egyik könyvében is szerepel, ami 300 különleges tényt közöl az USA-ról. A kötetben Bini kosaras teljesítménye miatt kapott helyet. YouTube-csatornája közben pedig 140 ezer feliratkozónál, Facebook-oldala 250 ezer követőnél jár, videói pedig többmilliós nézettséget produkáltak.

Bini gazdája elmondta, számos dologra sikerült a nyuszit megtanítania, ám talán a legfontosabb ezek közül a festészet.

Bini vászon iránti vonzalma nagyon hamar megmutatkozott, Asor pedig nem is tagadja a vele készült interjúkban, hogy jó pénzt hoznak a nyúl alkotásai.

Bini saját webáruházában már néhány tíz dollárnak megfelelő összegért is lehet venni vele kapcsolatos szuveníreket, fotójával díszített ajándéktárgyakat, esetleg DVD-ket egy-egy kísérő képpel. De ha eredeti Bini-képeket szeretne valaki rendelni, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Három, különböző, kis méretű képet tartalmazó kollekcióért akár 500 dollárt (kb. 140 ezer forint) is fizetni kell.

 

Forrás: Origo

További programok »

Világ

Az EU 232 millió eurót különít el a vírus visszaszorítására

Az Európai Unió 232 millió eurót (mintegy 76,5 milliárd forint) különített el a vírus világméretű elterjedésének megelőzésére és a járvány visszaszorítására, valamint a felkészülés fokozására – jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos hétfőn Brüsszelben.
2020. február 24. 18:42
FEL