Ilyen hatással van a klímaváltozás a fiatalokra

2022. július 28. 14:17 | behir.hu

Az UNICEF felmérésében a hazai fiatalok 90 százaléka állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban.

Az UNICEF Magyarország júniusban reprezentatív felmérést végzett, amelyben a fiatalok klímaválsággal kapcsolatos attitűdjét vizsgálta. A több mint kétezer fiatal bevonásával készült kutatás során a szervezet azt mérte fel, hogy a 13-25 éves korosztály tagjaira milyen hatással van a klímaváltozás, hogyan gondolkodnak a jelenségről, illetve mennyiben lennének hajlandóak aktívan tenni azért, hogy elkerülhessük a természeti katasztrófát.

Az online kérdőíves kutatás eredményei szerint a hazai fiatalok 90 százaléka állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban, 33 százalék pedig kimondottan erőteljesen szorong. Elmondható, hogy a korosztály többsége komoly jelentőséget tulajdonít a témának, 60 százalék rendszeresen, 15 százalék pedig napi szinten foglalkozik vele. A megkérdezettek háromnegyede a saját kényelmét is feláldozná a fenntarthatóság érdekében.

Lényeges visszajelzés, hogy a magyar fiatalok csaknem háromnegyede kifejezetten elégedetlen azzal, amennyi információhoz az oktatási rendszeren keresztül jelenleg jutnak a témával kapcsolatban és még többen, 84 százalékban érzik úgy, hogy szeretnének több tudást kapni az iskolában a klímaváltozásról és a fenntarthatóságról.

A felmérés további részleteiről és eredményeiről az alábbi cikkben olvashatnak bővebben.

Forrás: UNICEF/Magyar Építők

 

 

További programok »

FEL