Íjász nyílt nap Tréning Centerben – Bárki kipróbálhatta a sportágat

2020. július 5. 15:11 | Hidvégi Dávid

A békéscsabai Tréning Centerben kicsik és nagyok is egyaránt kipróbálhatták az íjászatot, amely mára kedvelt sportággá nőtte ki magát.

A "Csaba" Lovas Íjász Kör korosztálytól és nemtől függetlenül mindenkit várt a vasárnap délelőtt tíz órától délután öt óráig tartó rendezvényére. Az esemény szervezője a behir.hu kérdésére elmondta, hogy hosszú idők óta ez az első ilyen rendezvényük. Tar Krisztián hangsúlyozta: megpróbálják újra fellendíteni a csabai íjászatot. Mint mondta: szoktak versenyeket is szervezni, de az teljesen más kategória, a nyílt napon a sportág megszerettetése a cél. A megmérettetéseken akár 230-250 versenyző is elindul alkalmanként.

 

Tar Krisztián, szervező, egyesületi tag –(Fotó: Ujházi György)

 

– Magán a rendezvényen megpróbáljuk megmutatni mindenkinek azt, hogy milyen az íjászat. Mindenki ingyenesen kipróbálhatja, megmutatjuk hogyan kell helyesen tartani az íjat és hogyan kell lőni. Próbálunk minél több bemutatót tartani, hogy az érdeklődők lássák, hogyan és miként lőnek a tapasztaltabbak – emelte ki a szervező.

 

Opauszki Zoltán, egyesületi tag – (Fotó: Ujházi György)

 

Az egyesület már egészen régóta, 1996 óta jelen van Békéscsabán. Az egyik tag, Opauszki Zoltán elmondta: akkor azzal a céllal hozták létre, hogy gyakorolják és megismertessék a hagyományos magyar íjászatot, illetve sportot csináljanak belőle.

– Eredetileg lovas íjász egyesületként indultunk, de ez a tevékenység végül abbamaradt. Maradt a gyalogos íjászat. Maga az Íjász kör 2002 és 2011 között élte a fénykorát, hiszen nagyon sok versenyt nyertünk, világ- és Európa-bajnokaink is vannak. Abban a pár évben nem igen tudott bárki is megverni – fogalmazott.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL