Így ne vezessünk az M44-en! – Balesetveszélyes manővereket rögzített a kamera

2021. február 2. 10:10 | behir.hu

Az M44-es autóútra vezető új békéscsabai turbó körforgalom több gépjárművezetőnek feladta leckét: több sofőr is szabálytalanul fordult vissza a gyorsforgalmi útról, miután rosszul sorolt be.

A Magyar Közút kihelyezett kamerái rögzítették, ahogyan autósok – megijedve attól, hogy az M44-es autóútra hajtanak fel – visszatolattak vagy a forgalommal szemben haladva próbáltak visszajutni a körforgalomig. Az elképesztő manővereket az alábbi videóban tekinthetik meg.

 

 

– A sofőrök a körforgalom előtt nem a továbbhaladási irányuknak megfelelő forgalmi sávba soroltak, amire burkolati jelek és jelzőtáblák is egyértelműen figyelmeztetik az autósokat a csomópont előtt. A turbó körforgalomban az egymással párhuzamosan haladó sávokat egymástól át nem járható, de a vízelvezetést lehetővé tevő elemekkel, az útfelületből kiemelkedő gömbsüvegsorral választották el. A körpályán a forgalmi sávok fizikai elválasztása csak ott szakad meg, ahol keresztező járművek lépnek be a csomópontba. Aki a külső sávba sorol be, az az új M44-es autóútra tud csak felhajtani, míg a másik sávból az M44-esen túl ki lehet hajtani a 44-es és a 47-es főútra is – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A vállalat szakemberei felhívják a közlekedők figyelmét, hogy amennyiben valaki véletlenül nem a számára megfelelő sávban hajtana be a körforgalomba ne tolasson vissza, ne álljon és ne forduljon meg. Az útszakasz egyelőre díjmentesen használható, a legközelebbi, biztonságos lehajtást kínáló csomópont pedig mindössze 4 kilométerre található.

– A szakemberek a következő hetekben az előírásokon túl újabb burkolati jelekkel és táblákkal erősítik tovább a csomóponti ágak előjelzéseit, valamint az autóút legközelebbi lehajtójára is külön táblán hívják majd fel a figyelmet, ezzel is megakadályozva a balesetveszélyes tolatásokat és visszafordulásokat – olvasható a közleményben.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

További programok »

Itthon

Területi adományosztási referensek segítik a nehéz sorsú családokat

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2020 óta Segítő jobb civilektől civileknek néven egy civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. Cikkünkben Matuz Ádám Krisztián az egyesület elnöke számolt be arról, hogy két embert neveztek ki területi adományosztási referensnek.
2021. július 28. 19:04
FEL