Igazságügyi konferencia és továbbképzés Gyulán

2015. november 26. 12:50 | behir.hu

Az idei évben november 26-27-én nemzetközi résztvevőkkel a Szegedi Akadémiai Bizottság Reprodukciós Egészség Munkabizottsága, a European Society of Contraception and Reproductive Health (ESC) magyar tagozata, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete és a Gyulai Törvényszék közösen igazságügyi konferenciát és akkreditált továbbképzést szerveznek Gyulán, a Gyulai Törvényszék épületének dísztermében.

A tudományos rendezvény célja, hogy az orvosi szakma képviselői megismerjék a bírósági eljárásokban közreműködő igazságügyi szakemberek, rendőrök, ügyészek, bírák és ügyvédek tapasztalatait és álláspontját, valamint áttekintsék azokat a jogszabályváltozásokat, amelyek az adott területen az elmúlt két évtizedben játszódtak le. Mindez azért bír kiemelt jelentőséggel, mert az igazságügyi szakértő számára alapvetően fontos, hogy szexuális bűncselekmények gyanúja vagy megvalósulása esetén szakszerű és pontos látlelet készüljön, hiszen a nem megfelelő technikával végzett leletrögzítés megnehezíti, illetve lehetetlenné teszi a szakértői vélemény elkészítését.

A konferencia lehetőséget teremt arra is, hogy bepillantást nyerjünk néhány másik európai ország joggyakorlatába. Ugyanis a nemzetközi szekciókban kiváló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakemberek mutatják be az osztrák, román, szerb, polgári és büntetőperek tapasztalatait a szülészet-nőgyógyászat területén.

Reményeink szerint a konferencia és továbbképzés egyaránt szolgálja az érintett szakemberek eszmecseréjét, vitáját, valamint az igazságügyi orvosszakértők továbbképzését, ismereteinek bővítését. A tudományos ülésen lehetőség nyílik egymás véleményének megismerésére, és magas szintű szakmai konzultációra a bírák, az ügyvédek és az orvosok között.

forrás: http://gyulaitorvenyszek.birosag.hu/

 

FEL