Ifjú virtuózok adtak teltházas koncertet

2017. január 9. 12:44 | Horváth Szabolcs

A 2017-es év első nagy „durranása” a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban a 12. B.Ú.É.K. BÉKÉS elnevezésű rendezvény volt. Az esten hangsúlyos szerepet kapott a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar, amelyben sok tehetséges fiatal muzsikus zenél. A minőségi zenekedvelők leginkább várt év eleji rendezvénye ez, amit az is jól mutat, hogy már jó előre elkelt az összes jegy .

– A zeneiskola tanárai, növendékei kiemelt részt vállalnak a városunk kulturális és zenei színvonalának fenntartásában, életének színesebbé tételében – fogalmazott Izsó Gábor köszöntőjében. Békés város polgármestere szerint fontos, hogy már fiatalon felfedezzék a tehetségeket. Az idei évindító rendezvényen éppen ezért ifjú virtuózok mutatták be tudásukat a nagyérdemű előtt.

A fiatal művészek, zenészek bemutatkozását és mentorálását kiemelten fontosnak tartja a kulturális központ vezetősége. A szakemberek szerint sok fiatal tehetség van a városban.

– Főleg a komolyzene, de a tánc, kiváltképp a néptánc is nagyon népszerű a városunkban. Jelen esetben itt mutathatják meg tehetségüket a fúvósok. Igyekszünk őket segíteni mindenben. Számos fellépés vár rájuk a következő évben: nem csak a városban és a környező településeken, hiszen sokszor még külföldre is hívják őket fellépni – mondta el kérdésünkre Túri Andrea, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatóhelyettese. 

A hangszerek megismerése és a játék elsajátítása hosszú évek kitartó munkát igényel. Az egyik fiatal zenész öt éve játszik saxofonon.

– Az életemnek már részévé vált, nagyon szeretek fellépni, tanulni. Akár csak otthon magamnak, akár a zenekarban, aminek már három éve vagyok tagja. Ameddig csak tudom, szeretném csinálni –  mondt Oláh Kristóf, a Békés Városi Ifjúsági Zenekar saxofonosa. 

Operett gálával, színházi és oktatási előadásokkal is készül a békési kulturális központ szervezőgárdája az idei évben.

FEL