Jubileumi újévi koncert Békésen - galériával

2020. január 5. 18:22 | D. Nagy Bence

Tizenötödik éve várja vendégeit a nagyszabású zenei rendezvény.

A BUÉK Békés Újévi Koncert immáron 15 éve szórakoztatja a zene szerelmeseit. A szombati rendezvényen a Bagoly László karmester vezette Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar az évforduló kapcsán rendhagyó zenei összeállítással készült. 

Túri Andrea, a koncertnek otthont adó Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója elmondta, az elmúlt tizenöt év közönségkedvencei mellett a zenekar favoritjai is a listán szerepelnek.

- Visszatérő darab a Zrínyi induló, a Kék Duna keringő, a Monti csárdás, de a komolyzene mellett a könnyűzene és a filmzenék is helyet kaptak az idei repertoárban - tette hozzá az igazgató.

Túri Andrea kiemelte, az újévi koncertek hagyományos pontjai sem maradhattak ki. A közönség az idei gálán is megismerkedhetett a fúvószenekar egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjával. A táncospárok és mazsorettesek előadása mellett szintén visszatérő elem, hogy békési gyökerű, országos ismertségű énekesek is tiszteletüket teszik a gálán, közéjük tartozik az X-faktor felfedezettje, Csordás Ákos és a A Dal 2019-es szériájában feltünő Zsombok Réka is.

A koncerten egy különleges zeneszám is elhangzott, amelyet a zenekar szomorú apropóból választott. A 2019-ben autóbalesetben elhunyt fiatal trombitás, Erdei Péter emlékére Ted Huggens holland zeneszerző Pavane in Blue című műve csendült fel.

 

Galéria

 

További programok »

FEL