Együtt ünnepelték a szépkorúak az idősek világnapját Békéscsabán

2023. szeptember 30. 10:34 | Fajó Attila

A Békéscsabai Városi Nyugdíjas Egyesület az Idősek Világnapja alkalmából ünnepséget szervezett tagjai számára, az egyesület székhelyén. Az eseményen az ünnepi köszöntők után egy közös vacsora mellett voltak együtt az időskorúak.

Százhúszan ünnepelték együtt a neves világnapot, nem túlzás azt mondani, többen már sehogyan se fértek volna el a csabai nyugdíjas egyesület Dózsa György utcai házában. Kölesné Vandra Éva elnök elmondta, csak az idén hetven új tagot köszönthettek a köreikben, ennek pedig nagyon örültek. Mint fogalmazott: igyekeznek aktív klubéletet élni, hétköznap is összejárni. 

 

 

– Remekül lehet erősíteni a közösséget az ilyen rendezvényeken és mi ezt ki is használjuk, a tagok is készülnek, várják már, hogy újra együtt legyünk – mondta el az egyesület vezetője.

Szarvas Péter polgármester szintén meghívott vendégként vett részt az ünnepi alkalmon, mint azt elmondta, az 1991 óta ünnepelt idősek világnapja nemes feladatra emlékeztet bennünket.

 

– Nemcsak a gondviselés, a megbecsülés is feladatunk, hiszen amit használunk, talán a mai napig is, azt elődeink fáradtságos munkával előteremtve hagyományozták ránk – fogalmazott Békéscsaba első embere.

Az esten régi klasszikusok csendültek fel, a klubteremben megindult a mulatság, hiszen nemcsak a fiatalok szeretnek táncolni. 

 

További programok »

Itthon

Szárnyakat bontottak a Karácsonyi Angyalok, várják az adományokat

Bonnyai Sándor idén is felhívással fordul azokhoz, akik szeretnének segíteni a rászorulókon, és szeretnék, ha mindenkinek jutna ajándék az ünnepen. A Karácsonyi Angyalok elnevezésű gyűjtőakcióról beszélgetett vele a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
12:48
FEL