Idén is versenyezhetnek a legszebb konyhakertek tulajdonosai

2020. április 15. 07:31 | behir

Gyula városa idén is csatlakozik az országos A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz, amelynek célja elismerni a kertművelők munkáját. Az idei verseny témája a biodiverzitás.

A megmérettetésre hét kategóriában nevezhetnek az érdeklődők: balkon kategóriában, mini kategóriában – amely a 10 és 50 négyzetméter közötti kerteket jelöli –, normál kategóriában – amely az 50 négyzetméter felettieket jelöli –, valamint közösségi kategóriában, amelyre óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek is benevezhetők. A zártkertek kategóriájában gyümölcsös-, zöldséges-, illetve vegyes kertek is jelölhetők.

A felhívás kiemeli, hogy a járványügyi helyzet miatt nem csupán személyesen lehet nevezni, hanem e-mailben és telefonon is.

Fontos, hogy a megművelt terület ötletesen, szépen legyen kialakítva, az idei témájához, a biodiverzitáshoz kapcsolódva pedig előny, ha a kert minél sokszínűbb, azaz minél több fajta növény és élőlény kap benne helyet.

A jelentkezési határidő június 15-e, az eredményhirdetésre ősszel kerül sor. Bővebb információ Hajnal Edittől, a verseny koordinátorától kérhető, jelentkezni is nála lehet a hajnal@gyula.hu e-mail-címen, illetve a 06-30/960-0381-es telefonszámon.

 

 

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

FEL