Idén is vers- és prózamondó versennyel emlékeztek Józsa Mihályra

2023. december 3. 11:12 | Kovács Dávid

Józsa Mihály újságíróra, előadóművészre emlékeztek a nyolcadik alkalommal megrendezett vers- és prózamondó fesztiválon. A Csabagyöngye Kulturális Központ és a Féling Színház közös szervezésében idén huszonhárman mutatták meg tudásukat, szombaton.

A korábbi évekhez hasonlóan két kategóriában zajlott a fesztivál, külön értékelték a középiskolások és a felnőtteket. A zsúri nem változott, az első alkalommal és most is Baranyainé Imre Julianna, Komlósi Kata, Hegedűs Ildikó, Csipke Sándor és Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház Jászai-díjas művésze ült a versenyzők előtt.

A fesztiválra az ország számos pontjáról, Budapestről, Egerből, Nyíregyházáról, Szekszárdról és Szolnokról, de a határon túlról, Aradról is érkeztek résztvevők.

– A korábbi évekhez képest kiemelkedően jó színvonalú volt az idei fesztivál. Józsa Mihály kiváló versmondó volt, folyamatosan a színpadon állt, de maga is nevelte a versmondókat, rendszeresen zsűrizett. Mi, szervezők, egy színpadon álltunk vele, együtt dolgoztunk, kötődtünk hozzá, így egyértelmű, hogy ezzel a versennyel is őrizzük az emlékét – fogalmazott Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület elnöke.

Eredmények:

Diák kategória
1. Bock Berill
2. Sinai Léna
3. Németh Anna

Felnőtt kategória
1. Mach András
2. Benyovszky Pál Márton
3. Rutka Gergő

A Jókai Színház különdiját kapta:
Tóthné Bus Anikó, Juhász Mária

A Csabagyöngye Kulturális Központ Különdíját kapta:
Debreceni Máté, Czernák Ferenc

 

 

További programok »

Kultúra

A kitelepítés és kuláküldözés volt a témája a békéscsabai Rubicon-estnek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán Békéscsabán rendezett kerekasztal-beszélgetést a Rubicon Intézet szerdán. A meghívott szakértők többek között arra keresték a választ, hogy Békés megyének milyen szerep jutott a kitelepítettek elhelyezésében és miért itt volt az egyik legerősebb a kuláküldözés. Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselete adott otthont.
15:10
FEL