Idén is végigjárták Krisztus szenvedéstörténetét Békéscsabán

2019. április 14. 19:15 | Gyemendi Réka

A hívők 7. alkalommal járták végig a Városi Keresztutat Békéscsabán. A Zenebarát Felebarátok közössége és a hozzájuk csatlakozók április 12-én ismét imádsággal, énekkel és kereszttel meneteltek át a megyeszékhelyen.

A Városi Keresztút résztvevői minden évben a jaminai Jézus Szíve templomtól indulnak el, hogy a régi kápolna épületét érintve, a repülőhídon keresztül, a sétálóutcát végighaladva érkezzenek meg a Páduai Szent Antal Társszékesegyházhoz.

A 14 állomásból álló városi keresztúthoz bárki csatlakozhatott, aki végig akarta járni Krisztus szenvedéstörténetét, énekkel, imádsággal kívánt emlékezni a húsvét üzenetére. A szervezők szerint ez egy kiváló alkalom arra, hogy a kereszténység legfontosabb ünnepére lelkiekben is megfelelően ráhangolódhassunk. A résztvevők minden évben megfogalmaznak egy célt, idén a családokért járták végig a 14 stációból, állomásból álló keresztutat.

 

Kép: Tóth Áron

– A nagyböjti időszakban Krisztus szenvedésére emlékezünk, a keresztút is ennek a része. A katolikus hívek egyébként minden vasárnap, sok templomban pedig hétköznap is erre emlékeznek. A keresztút annyiban más, hogy ilyenkor kilépünk a templom falai közül és a város két részében található templomokat kötjük össze. Nem csak katolikusok, hanem evangélikusok és baptisták is rendszerint velünk tartanak, sőt, több nem vallásos résztvevő is végigjárja velünk a stációkat – ismertette Földi László szervező.

 

További programok »

FEL