Idén is meghirdetik a Virágos Gyuláért környezetszépítési versenyt

2020. június 2. 09:28 | behir

Gyula Város Önkormányzata és a polgármesteri hivatal idén is meghirdeti a Virágos Gyuláért virágosítási és környezetszépítési versenyt.

A megmérettetés célja a fürdőváros idegenforgalmi vonzerejének növelése és a virágfelületek növelése, a környezet gondozottságának, ápoltságának harmonikus, városképbe illő, természeti adottságokhoz alkalmazkodó kialakítása. Emellett nyilvánosságot és elismertséget szeretnének adni azoknak a gyulaiaknak, akik munkájukkal szebbé teszik környezetüket – írja a gyulaihirlap.hu.

A versenyre öt kategóriában lehet nevezni: előkert, balkon és ablak, ház előtti közterület, intézmény és vendéglátóhely kategóriában. Két különdíjat is átadnak a nevezőknek: a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör a legszebb belterületi kerteket, a Gyulai Gazda- és Polgári Egyesület pedig a legszebb külterületi kerteket ismeri el egy-egy különdíjjal.

A versenyre a jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni – amelyet ezen a linken tölthetnek le az érdeklődők – június 22-ig, ezt Szászné Várkonyi Adrienn főkertésznek kell eljuttatni a varkonyia@gyula.hu e-mail-címre.

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL