Idén is izgalmas volt a 26. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny

2020. szeptember 13. 17:12 | Gyemendi Réka

Huszonhatodik alkalommal rendezte meg a Körös Makett Klub a Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt a Csabagyöngye Kulturális központban szeptember 12-13. között. Idén összesen több mint 300 makettel neveztek a versenyre.

Bodó Imre, a Körös Makett Klub vezetője, a rendezvény szervezője elmondta, hogy 37 kategóriában lehetett nevezni a versenyre. Idén külön kategóriában szerepeltek a tűzoltó autók és a MiG-29-es vadászgépek is. Az egyik kategóriában egy igazán különleges makett szerepelt: egy Sherman tank, ami 1:6-os méretarányban épült. Alkotója a bajai Molnár István, aki a versenyen különdíjat kapott munkájáért. 

 

Galéria

 

– Ez a tank méretében különleges darab, 1:6-os méretarányban készült. A hossza 105, szélessége 40, magassága 56 centiméter. A gyári készlethez képest átdolgoztam, nagyon sok elem van rajta, amit saját kezűleg csináltam, így a súlya is több lett, körülbelül 30 kilogramm. A sok változtatás pedig az árát is feltornázta a makettnek, amely négy év alatt készült el – ismertette Molnár István "Pityu bácsi".

A versenyre országosan lehetett jelentkezni, a résztvevők között pedig nem csak klubok, hanem magánszemélyek is voltak. 

A rendezvényen részt vett Peszeki Zoltán alezredes volt MiG-29-es vadászpilóta is, aki egy előadást tartott az érdeklődőknek. Ennek apropója az volt, hogy idén tíz éve vonták ki a forgalomból a "MiG-29 1993-2010" vadászrepülőgépet. 

További programok »

FEL