Idén is hárman nyerték el a Libor János-díjat a gyulai kórházban

2021. június 30. 14:05 | Varga Diána

A Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházában évről évre hagyomány, hogy a Semmelweis-napi ünnepségen a legkiemelkedőbb munkatársakat díjazzák.

A Libor János-díjat minden évben egy orvos és két szakdolgozó nyerheti el. 

Ebben az évben az orvos munkatársak közül dr. Seres Ábel kórházhigiénés osztályvezető főorvosnak ítélték oda az elismerést, aki 2004-ben szerzett diplomát. Ezt követően a gyulai kórház fertőző osztályán helyezkedett el. 2010-ben infektológiából tett szakvizsgát, majd 2014-ben infekciókontroll és kórházi higiéniai szakemberi diplomát, 2020-ban pedig egészségügyi menedzser diplomát szerzett. 2013 január 1-től a a Pándy Kálmán kórházhigiéniai és infekciókontroll vezető feladataira kapott megbízást; 2017 március 1-től az integrált kórházhigiénés osztály vezetője. 2020 tavaszától a Covid-19 világjárvány kapcsán új feladatokkal szembesült: a járványügyi védekezésben kiemelt szerep jutott számára, mely során mindvégig bizonyította szakmaiságát és rátermettségét. Az elmúlt hónapokban számos alkalommal volt szükség a meglévő módszertanok felülvizsgálatára, a kiadott irányelveknek megfelelő módosításokra, átszervezésekre. A fertőzések kapcsán a kontakt-kutatáson túl a védőoltások szervezése, a dolgozói szűrések koordinálása jelentős terhet rótt rá és munkatársaira. Munkavégzését az elhivatottság, lelkiismeretesség, segítőkészség jellemezte – állt az indoklásban.

A szakdolgozók közül Pakai Tímea, a hospice osztály vezető ápolója részesült Libor-díjban. A laudációban elhangzott: a Pándy Kálmán tagkórház oltóhelyein 2021 januárjában adták be az első oltásokat, az oltóhely kialakításával, működésének megszervezésével Bakai Tímeát bízták meg. A kezdetben néhány munkatárssal működő oltópontból ma már egy ütőképes, külső helyszínen is bátran helytálló, több tíz fős személyzet alakult. A csapat kialakításában, a munka szervezésében, a folyamatosan megújuló ápolás-szakmai ismeretek átadásában elévülhetetlen szerepe van Tímeának, aki 1998 óta dolgozik a gyulai kórházban, 1999-től a hospice osztály osztályvezető ápolóhelyettese, 2001-től az osztályvezető főnővér. 2002-ben mentálhigiénés szakember képesítést szerzett. Munkáját odafigyelés, pontosság, precizitás, jó együttműködési készség, magasszintű szakmai felkészültség jellemzi.

Szintén Libor János-díjban részesült Sípos-Baranyai Ilona, a sürgősségi betegellátó osztály munkatársa, aki 2000 júliusától dolgozik a kórházban. Először intenzív terápiás és sürgősségi betegápolói oklevelet, majd 2019-ben mentőtiszti szakon főiskolai diplomát szerzett. Ápolóként mindig lelkiismeretes, példaértékű munkát végez, mely mintául szolgál minden munkatárs számára – hangzott el a méltatásban. Munkavégzése biztonságos, pontos, precíz. A sürgősségi betegellátó osztály bármely területén magas szakmai színvonalon dolgozik, munkatársaival kiváló kapcsolatot ápol. Munkabírása, teherbírása magas. Munkája mellett rendszeresen részt vesz továbbképzéseken és a képzések szervezésében is. A SKILL-Labor akkreditált oktatója, szakmai vizsgákon delegált bizottsági tag. A Covid-19 járvány idején a legmegterhelőbb területeken állt helyt.

 

P.Á., V.D.

További programok »

FEL