Idén a vakok és gyengénlátók megyei egyesületét támogatják az adventi koncerttel

2023. december 8. 13:34 | Csiffáry Zsuzsanna

Gubik Petra adott ünnepi koncertet csütörtökön este. Az önkormányzat hagyományos jótékonysági rendezvényének kedvezményezettje idén a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete.

A belvárosi katolikus templomban, jótékonysági koncerttel folytatódott a Csabai Advent programsorozat csütörtök este. Az önkormányzat minden évben egy-egy helyi intézményt vagy szervezetet támogat az adakozó résztvevők segítségével.

 

Fotó: Balog Zsolt/ Behir.hu

 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: az adventi időszak a meghittség, a nyugalom és a béke időszaka, amelyet a segítségnyújtással szeretnének összekapcsolni.  

A koncertet adó Gubik Petra kiemelte, Békéscsaba a második otthona, így mindig nagy örömmel tölti el, ha felléphet a városban.

 

Fotó: Balog Zsolt/ Behir.hu

További programok »

Kultúra

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán. A festőóriás 180. születésnapja alkalmából megkoszorúzták a művész mellszobrát a Munkácsy Mihály Múzeum kertjében, majd megnyílt az a kiállítás, amely Munkácsy Honfoglalás című festményének két vázlatát mutatja be. Ezzel egy időben a 2024-es év Munkácsy torta pályázat díjazottját is elismerték a nagyközönség előtt.
19:21
FEL