Békéscsabán a március 15-ei ünnepségek az online térben

2021. március 12. 11:30 | Such Tamás

A veszélyhelyzet következtében az önkormányzat idén március 15-én nem rendez városi ünnepséget. Békéscsaba kulturális intézményei azonban online ünnepi programokkal készülnek az emlékezésre.

Az alábbi programok sokaságával készül:

Békés Megyei Könyvtár: Lovacska készítése fonalból – kézműves program fotós útmutatóval gyerekeknek; Filmajánló – otthonról szabadon elérhető filmek listája; a Facebook oldalon a BékésWiki online helyismereti enciklopédia azon szócikkeit ajánlják, amelyek az 1848-as eseményekhez kapcsolódnak. 1848/49-es emlékhelyek Békés megyében – adattár: http://konyvtar.bmk.hu; 1848/49 Békés megyében – http://bekeswiki.bmk.hu

Békéscsabai Jókai Színház – ünnepi műsor terv: Himnusz (a társulat által felénekelt, csak a videó eleje);

 

 

A polgármester úr köszöntője; „Tudj meghalni érte” kisfilm; Szózat (Bartus Gyulával készült videó)

 

 

Munkácsy Mihály Múzeum: A múzeum honlapján, illetve a facebook oldalán a korábbi évek eseményeiről megjelent cikkek, videó tartalmak ismételt publikálására kerül sor a nap folyamán. Az utóbbi évek március 15-i eseményein, kiállításain készült fotókból összeállított slideshow tekinthető meg a múzeum facebook oldalán. Az ünnepre való tekintettel március 15-én sötétedéskor a Munkácsy Mihály Múzeum épülete piros, fehér, zöld színű díszkivilágítást kap.

Békéscsabai Napsugár Bábszínház: Az Online ünnepi játszóház című kisfilm vetítése, melyben a Lehel huszár kivágható bábfigura elkészítését mutatják be, csatolva hozzá a nyomtatható sablont is. 

Csabagyöngye Kulturális Központ: Hazám, hazám című dal békéscsabai videóklipjének bemutatója.

További programok »

Kultúra

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL