Idehaza verték meg a paksiak a Békéscsabai KK-t

2023. november 19. 20:52 | Csiffáry Zsuzsanna

Hazai pályán folytatta szereplését a Békéscsabai Kosárlabda Klub az NB I/B 9. fordulójában. A 11. helyen álló viharsarkiak ellenfele a Atomerőmű U23-as csapata volt vasárnap este a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Vágvölgyi Ákosék korábban már új vezetőedző irányításával futottak ki a pályára és arattak fontos győzelmet. Az együttes sorozatban három bajnoki vereséget követően 95-79-re nyert a SMAFC 1860 Soproni Egyetem gárdája ellen, és ezzel Vuk Pavlovic sikerrel mutatkozott be. A csapat közelebb került a középmezőny felé.

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Vasárnapi ellenfelük pozitív mérleggel, négy győzelemmel és három vereséggel a tabella 6. helyét foglalja el. A paksiak első csapata hosszú évtizedek óta a legjobbak között szerepel, négyszeres bajnok és kupagyőztes, azonban jelenleg inkább a bennmaradásért küzd. 

– Nagyon kemény fizikai megmérettetés volt az összeütközésünk a paksiakkal, egész idő alatt darálóban éreztük magunkat, de álltuk a sarat. A játék elején nehezebben indultunk, de időközben felvettük a ritmust. A második félidőre teljesen átvettük az ellenfél ritmusát, és nem adtuk könnyen magunkat, nagyon kemény mérkőzést láthattak a nézők. Sokat kell még fejlődnünk, és azon leszünk, hogy biztos alapokon haladjunk tovább – fogalmazott Varga Ákos, a Békéscsabai Kosárlabda Klub játékosa. 

 

Az edzők így látták a vasárnapi összecsapást: 

 

Morgen Frigyes, a paksiak edzője kiemelte, hogy a játékidő alatt a játékosok egymásért küzdöttek, ám voltak egyéni csúcsok is. 

– Végig kontrolláltuk a mérkőzést, nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra. Fiatal játékosokról van szó, akik a jövő reménységei. A magyar kosárlabda életében nagyon nagy változások lesznek az elkövetkezendő 3-4 évben. Úgy gondolom, hogy a csapat tagjaiban sok potenciál van. Akik kilátogattak erre a meccsre, láthatták, hogy a fiaink kiteszik a szívüket-lelküket a pályán. Egységesen küzdenek egymásért, és természetesen voltak egyéni kiváló teljesítmények is – fogalmazott a paksi mester. Hozzátette, hogy a játékosok sorozat terhelés alatt vannak, mivel vannak olyanok akik a felnőtt keret tagjai is, így két szektorban is helyt kell állniuk, amit jó iránynak tart. 

Vuk Pavlovic, a Békéscsabai Kosárlabda Klub edzője méltatta az ellenfél játékhoz való hozzáállását.

– Mind fizikumban, mind sebességben jól teljesítettek. Mindent elkövettünk a győzelemért, de sajnos a vasárnapi meccset nem sikerült megnyernünk, azt viszont jól látjuk, hogy miben kell még javítanunk és fejlődnünk. A taktikai hozzáállásunkon illetve a fizikumonkon sokat kell dolgoznunk. Az elkövetkezendő napokban ezek kiküszöbölése vár ránk csapat szinten, és megyünk tovább, nincs megállás – foglalta össze a csabai edző.. 

Eredmény: Békéscsabai KK - Atomerőmű (U23) 87-99 

 

A Békéscsabai Kosárlabda Klub következő héten szombaton a győri együttest fogadja hazai pályán 17 órai kezdéssel. 

Galéria

 

 

További programok »

FEL