Huszonötödik alkalommal rendezték meg a Medgyesegyházi Dinnyefesztivált

2019. augusztus 4. 16:27 | Gyemendi Réka

Ismét megrendezték a dinnyefesztivált Medgyesegyházán. Az idén 25 éves rendezvényen minden a lédús gyümölcsről szólt. A rendezvényen a kicsik a nagyok is megtalálhatták a számukra legérdekesebb programot.

Habár az idei rendezvénybe az időjárás is beleszólt, és több programot szombat helyett csak vasárnap tudtak csak megtartani a szervezők, ez nem befolyásolta a hangulatot. 

Az esemény megnyitóját a rossz idő miatt csak szombat délután tartották meg, ahol dr. Nagy Béla György polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Egy nappal később viszont már napsütéses időben kapcsolódhattak ki az érdeklődők, akik dinnyét kóstolhattak, dinnyés ügyességi feladatokon vehettek részt és színvonalas koncerteket nézhettek és hallgathattak meg.

 

 

A dinnyefesztivál legnépszerűbb eleme a Lovagi torna, ahol a versenyzők dinnyepakoló, dinnyedobozoló, dinnyeevő, dinnyesaccoló és zsonglőr versenyszámokban próbálhatták ki magukat. 

– A Medgyesegyházi Dinnyefesztivál célja a helyi dinnye népszerűsítése és piacra kerülésének elősegítése. A fesztivál ideje alatt szerettük volna bemutatni azt a nehéz és fáradságos munkát, amivel a medgyesegyázi dinnyét termesztik. Épp ezért találtuk ki a Dinnye lovagrendet. Öt versenyszámban kellett részt venniük a vállalkozóknak, mind az öt a dinnyetermesztéshez kapcsolódott – ismertette Farkas Gyula főszervező, a Medgyesegyházi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. Hozzátette: fontosnak tartották, hogy a dinnyetermesztésben dolgozóknak is kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak egy fárasztó nap után.

A fesztivál fontos eleme volt természetesen a medgyesegyhézi dinnye kóstoltatása, valamint a dinnyefigura-készítő verseny és az ínyencverseny is.

A fesztivál vasárnap este az Ismerős Arcok és a Punnany Massif koncertjével zárul.

 

Galéria

 

További programok »

FEL