Húsvétkor izgalmas programokkal várják a látogatókat Dévaványán

2022. április 16. 07:15 | behir.hu

Április 15-18. között, azaz Nagypéntektől Húsvéthétfővel bezárólag minden nap a szokásos nyitva tartással, 9.00 – 17.00 óra között várja vendégeit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai bemutatóhelye, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont.

A húsvéti hétvégén, vasárnap és hétfőn „Húsvét a túzokok földjén” címmel külön programokkal is készül a látogatóközpont. Ennek keretében lehet kisállatokat simogatni, nyuszikat etetni, s kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a játékos tojáskeresésbe. A tojásokat számokkal látják el, s aki megtalálja és behozza azokat a látogatóközpontba, kap egy kérdést, melyre, ha helyes választ ad, választhat egyet a nemzeti park ajándéktárgyai közül (hűtőmágnes, térkép, munkafüzet, matrica stb.).

Tojáskeresésre mindkét napon lehetőségük nyílik a látogatóknak, a kisállat-simogatót pedig mind a négy napon felkereshetik a szokásos nyitvatartási időben (9.00 – 17.00 óra között). Emellett természetesen megnézhetik a bemutató épületben berendezett kiállításokat, sétálhatnak egyet a tanösvényen, megnézhetik az őshonos háziállatokat, a túzok volierben pedig megcsodálhatják a dürgő túzokkakasokat.

A vendégek a kiadós séta és szórakozás után felfrissíthetik magukat a megújult büfében. A helyiséget kibővítették, így a korábbinál is több asztal és pad áll rendelkezésre. Megnagyobbították a pultrendszert is, ahol megtalálhatóak a nagy sikerű Nemzeti Parki Termék Védjeggyel ellátott Túzoksörök is. A védjegyes termékeken kívül természetesen vásárolhatnak üdítőket, jégkrémeket, kávét, teát, rágcsálnivalókat, édességeket is.

 

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

FEL