Húsvét után kezdődhetnek a háromnyarasok telepítései

2018. március 28. 08:04 | Tószögi György

A horgászok többsége számára az év talán leginkább várt eseménysora veheti kezdetét hamarosan Békés megye vízterületein. Ha az időjárási és az útviszonyok adta körülmények lehetővé teszik, a jövő héten megkezdődhetnek a háromnyaras pontyok horgászvizekbe történő kihelyezései.

Bár a horgászok egy része bizonyára számított arra, hogy a húsvéti ünnepekre a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége vízterületein megtörténik a legnépszerűbb fajú és méretű „horgászhal” telepítése, a KHESZ tájékoztatása szerint a lehalászás munkálatait eddig nagymértékben akadályozta az időjárás, nem téve lehetővé a korábbi kezdést.

Fotó: Tószögi György

Fotó: Tószögi György

Fotó: Tószögi György

Leghamarabb ezért csak az ünnepek után, a jövő hét második felétől kezdődhetnek meg a Csökmői Halgazdaságban a munkálatok, de a jelenleg sok helyen igen mostoha útállapotok miatt további kérdés, hogy mely vizek, mikor frissülhetnek fel pontosan a háromnyarasokkal.

A Békés megyei horgászszövetség  a múlt héten kezdte meg zárt vizeinek tavaszi halasítását növendék csukák kihelyezésével, amit a héten az egy- és kétnyaras pontyok követtek.

A háromnyaras pontyok telepítési üteméről, illetve a kihelyezések helyszínéről a horgászszövetség a lehetőségek függvényében weboldalán fog aktuálisan friss tájékoztatást adni.

Fotó: Tószögi György

Fotó: Tószögi György

Fotó: Tószögi György

További programok »

FEL