Hosszabb ideig táborozhatnak idén a gyermekek

2018. június 19. 16:17 | behir

Tovább tartanak idén az Erzsébet-táborok.

Az Origo cikke szerint  a tavalyikhoz képest idén több gyermeket tudnak majd fogadni a Balatonnál, akik hosszabb ideig maradhatnak a táborokban. Ezt Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mondta el hétfőn Zánkán. Az egyhetes kurzusokat 11 héten át indítják majd. A zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban 30 000, az ország többi részén lévő napközis táborokban pedig körülbelül 60 000 gyermek üdülhet. Az Erzsébet táborokban ezen felül 3 ezer, határon túlról érkező gyermek kapcsolódhat ki. A speciális ellátást igénylő gyermekek rehabilitációjáról is gondoskodnak: a Zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban június 16. és szeptember 21. között, a tihanyi gyógyítótáborban pedig július 23. és augusztus 5. között mintegy 900 gyermek vesz részt idén. A táborozók biztonságát az Erzsébet-táborokban működő beléptetőrendszer, a kortárs segítők jelenléte, valamint a folyamatos orvosi ügyelet garantálja.

A zánkai és a fonyódligeti tábor kapacitása 2020-ra csaknem kétszeresére nő majd egy kormány által nyújtott, 26 milliárd forintos támogatás eredményeként.

 

2018 a családok éve
Ebből az alkalomból az Erzsébet táborokban ingyenesen töltheti el hétvégéjét csaknem ezer család. A hírekről, eseményekről és játékokról a  www.csaladokeve.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

Forrás: origo.hu, csalad.hu

További programok »

FEL