Holtan találták Keith Flintet, a Prodigy frontemberét

2019. március 4. 15:26 | behir

Holtan találták házában a 49 éves Keith Flintet, a 90-es évek egyik legsikeresebb elektronikus zenét játszó brit együttesének, a Prodigynek a frontemberét. Ma reggel essexi otthonához hívták ki a mentőket, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Halálának oka eddig ismeretlen, de idegenkezűségre utaló jelet nem találtak.

“Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára” – mondta a szóvivő.

A The Prodigynek olyan ikonikus dalokat köszönhetünk, mint a “Firestarter”, a “Breathe”, vagy az “Everybody in the Place”.

Elsőként a banda alapítója, Liam Howlett szólalt meg a tragédia kapcsán, aki az együttes oldalán megerősítette a hírt, miszerint kollégája és barátja öngyilkosságot követett el.

Keith Flint angliai otthonában önkezével vetett véget az életének.

 
Elsőként a banda alapítója, Liam Howlett szólalt meg a tragédia kapcsán, aki az együttes oldalán megerősítette a hírt, miszerint kollégája és barátja öngyilkosságot követett el.

“A hír igaz, és megszakad a szívem, hogy most ezt kell mondanom, de a testvérünk, Keith a hétvégén elvette magától az életét. Igazi úttörő volt, újító, egy legenda. Köszönjük, hogy tiszteletben tartjátok minden érintett magánéletét ebben a nehéz időben”.

A Chemical Brothers tagja, Ed Simons, így emlékezik:

“Atya ég! Annyira szomorú ezt hallani keith Flintről. Mindenkit felvidított a közelében. Annyira kedves volt, amikor Tom (Rowlands) és én belevágtunk a show-ba. Fantasztikus ember volt!”

A Chase & Status együttest, akikre nagy hatást gyakorolt a The Prodigy, szintén sokkolta a hír: "Teljesen össze vagyunk törve a hír hallatán, hogy Keith Flint itthagyott minket. Együtt érzünk a családdal és a barátokkal. Mi most nem lennénk itt, ha nincs Keith, és a banda sorsfordító és bajnok zenéje".

A punkos viselkedéséről, színes-hegyes hajáról és szúrós tekintetéről elhíresült Keith Flint eredetileg táncosként került a Liam Howlett által alapított elektronikus zenei formációba, a Prodigybe, de annak (a rapper Maxim melletti) frontembereként vált a kilencvenes évek brit könnyűzenei színtérének ikonikus figurájává.

A The Prodigy harmincmillió albumot adott el világszerte, hét stúdiólemezt készített és valamennyi vezette a brit albumlistát, legutóbb az utolsó, a tavaly novemberben kijött No Tourists. Flint énekelt a Prodigy legsikeresebb, szintén listavezető kislemezein, a Firestarteren és a Breathe-en is.

Keith Flint a zene mellett motorozással is foglalkozott, egy versenyistálló tulajdonosa és menedzsere volt. A banda 1996-os Sziget fesztiválos koncertje óta tucatnyi alkalommal adott koncertet magyarországi fesztiválokon, legutóbb tavaly a Fezenen játszottak.

Forrás: dailymail.co.uk, independent.co.uk, hirado.hu

További programok »

Kultúra

Mesék az Élethez Békésen

Békés városa is csatlakozik ahhoz az országos programsorozathoz, mely a pécsi Gombolyító Terápiás Műhelyből indult, és Budapestről a Metamorphoses Meseterápiás Egyesületen keresztül érkezik Békésre.
2019. szeptember 18. 00:00
FEL