Holnap két újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra

2021. január 11. 12:42 | D. Nagy Bence

Több mint 39 ezer vakcina érkezik hazánkba.

– December 26-a óta 71 ezren oltatták már be magukat, az idősotthonokban és az egészségügyi dolgozók között jelenleg is zajlik a folyamat – mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a legfrissebb napi adatok közlése után. Az osztályvezető az operatív törzs hétfői tájékoztatóján kiemelte, hogy újabb vakcinaszállítmányok érkeznek Magyarországra: a Pfizer/BioNTec oltóanyagából 39 ezer, a Moderna gyártmányából pedig 3600 adag.

Galgóczi Ágnes kiemelte, hogy mindkét vakcina mRNS-technológián alapszik, lényeges különbség nincs az újonnan érkező szállítmányok között.

– A rendőrség a kormány döntése értelmében tovább folytatja a február 1-ig meghosszabbított védelmi intézkedések ellenőrzését, így a maszkviselést, a kijárási tilalmat, a közterületi magatartást, valamint az üzletekkel, rendezvényekkel kapcsolatos korlátozásokat – ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes. Mint mondta, a rendőrök a hétvégén maszkiveselési kötelezettség elmulasztása miatt 610 személlyel szemben intézkedtek, egy újabb üzlet ellenőrzése kapcsán pedig immár 114 üzlet ideiglenes bezárásáról született döntés.

Itthon

Ismét jelentősen lehűl az idő a jövő héten

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
18:14
FEL