Szerdán debütál a Rigócsőr királyfi a Jókaiban

2020. február 25. 16:43 | Gyemendi Réka

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm – Kocsák Tibor – Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A darab főpróbáját kedden délelőtt tartották.

A darab sajtónyilvános olvasópróbájáról korábban itt írtunk. Az előadás rendezője, Bozsó József akkor elmondta: tinédzser szerelemről szól a történet, ami egy királyfi és egy hercegnő között zajlik, és ahogy a mesékben ez kötelező, happy end lesz a történet vége.

A rendező kedden, a darab főpróbáján elmondta: nagyon jól érzi magát Békéscsabán, a próbafolyamatok pedig nagyon profi szinten zajlottak. 

– Két hét alatt összeállítottuk a darabot, már csak a technikát, a jelmezt, díszleteket kell tökéletesíteni. Ha valamit mindenki jól akar csinálni, akkor abból jó dolog fog kialakulni. Nagyon profi emberek dolgoznak a darabon, ezért egy percig sem voltam ideges. A premier előtt már három nappal készen lettünk, már csak gyakorlunk. Teljesen nyugodtan lépünk majd a gyermekek elé – fogalmazott a rendező.

A Rigócsőr királyfit játszó Ormándy M. Keve szerint is nagyon jók voltak a próbák, könnyen ment a felkészülés. A színész kiemelte, hogy hamar megtalálták a közös hangot a rendezővel, aki jó instrukciókat adott, ezzel nagyban segítve a társulat tagjainak munkáját. 

A darab premierje február 26-án lesz a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

Galéria

További programok »

FEL