Hölgyeknek tartottak vadászatot Gyulán

2021. december 4. 07:15 | Vincze Attila

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek vadászatot hölgyek számára pénteken, Gyulán. Az eseményre egész Békés megyéből várták az engedéllyel rendelkező női vadászokat, azaz a dianákat.

Összesen több mint hatvan apróvadat, leginkább fácánkakasokat ejtettek el a dianák a pénteki, gyulai vadászaton. A legtöbb hölgyet a természet és a vadászat szeretete vonzotta a szabadba.

– Nagyon jól éreztem magamat, sikerült néhány vadat is lőnöm, úgyhogy szerintem egy sikeres napot zártunk – mondta az egyik résztvevő, dr. Diósi Gerda.

Az eseményt  a gyulai Pejrét Vadásztársaság és az Országos Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezetének Dianák Bizottsága közösen szervezte meg.

– 3 kört vadásztunk kint a területen, szép lövéseket láttam, a dianák nagyon fegyelmezettek voltak, meg voltam a viselkedésükkel teljes mértékben elégedve, úgyhogy a magam és a társaság részéről a jövőben is szeretettel várom őket – fogalmazott Juhász Ferenc, a vadásztársaság elnöke. 

Utoljára 1976-ban rendeztek Békés megyében diana vadászatot, ezért a női vadászok nemrégiben összefogtak, hogy felelevenítsék a több száz éves múltra visszatekintő hagyományt.

– Jelenleg a megyénkben 208 diana rendelkezik vadászjeggyel és szerintem ennek ismét lehetne hagyománya nálunk. Az a tervünk, hogy ezt hagyománnyá fejlesszük – magyarázta a Békés Megyei Dianák Szakbizottságának elnöke. 

Diriczi Rózsa elmondta, hogy mivel a részvétel korlátozott volt, így a gyulai vadászaton összesen 13 diana vett részt, azonban a jövőben több hasonló eseményt is terveznek majd.

További programok »

FEL