Hókotróval avatták fel az új paradicsomi kivezető utat

2018. december 18. 15:37 | behir

Ünnepélyesen felavatták Gyulán a Vécsey Károly és Schweidel József utcákat december 15-én. Az ünnepség Kepenyes Pál rövid előadásával kezdődött, majd Kiss Tamásné képviselő és Görgényi Ernő polgármester mondtak köszöntőket - számolt be a Gyulai Hírlap.

Kiss Tamásné elmondta, hogy közel tizenhat évvel ezelőtt merült fel először, hogy építsenek egy kivezető utat a Paradicsomi lakótelepről, hiszen csak a Rulikowski utca vezetett ki onnan, így gyakran voltak a múltban fennakadások a forgalomban.

Kiemelte: képviselői munkájának kezdetekor a kivezető út megépítésének szorgalmazását tekintette egyik fő feladatának. Hozzátette, hogy az elmúlt napokban is jártak már az úton autósok, és reméli, hogy a jövőben is sokan fogják használni az új utcákat.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, hogy Kiss Tamásné valóban régóta lobbizott a kivezető útért, amelyet saját forrásból, mintegy 91 millió forintból építtetett meg az önkormányzat.

A beruházás keretében egy 264 méter hosszú, 6,5 méter széles út épült. A csapadékvizet részben nyílt árok, részben zárt rendszer vezeti el egy – szintén új, idén épült – csatornába. A közvilágítást is kiépítették: 258 méter hosszon kilenc darab led lámpatest került az út mellé.

A polgármester elmondta, hogy a lakótelepen ötszáz lakás található, így több mint ezer embernek, de alapvetően az egész Paradicsomi városrésznek könnyebbséget hozhat a kivezető út, hiszen a közlekedési tumultus, amely időként kialakult Paradicsomi ABC-nél, mindenkinek kellemetlen volt.

A köszöntők elhangzása után Görgényi Ernő és Kiss Tamásné átvágták az útra felállított szalagot, majd – rendhagyó módon – egy hókotróval avatták fel a Vécsey Károly és Schweidel József utcákat.

Forrás: Gyulai Hírlap

 

További programok »

Fejlesztéspolitika

Folyamatosan fejlődik Sarkad – Ezúttal a városi piac újul meg

Uniós forrásból újul meg a sarkadi piac teljes egésze – a területen korábban nem volt árusító csarnok és parkoló sem. A tervek szerint a beruházás a termelők és a vásárlók életét is megkönnyíti. A piac nem csak a csütörtöki és vasárnapi piac napok, hanem a majális és kisebb koncertek helyszínéül is szolgálhat majd.
2020. február 18. 07:32
FEL