Hogyan védjük meg értékeinket? - vetélkedőre hív a rendőrség bűnmegelőzési osztálya

2016. március 30. 15:16 | Mikóczy Erika

A vagyonvédelem a témája annak az országos programnak, amelynek során, Békéscsabán is bűnmegelőzési szakemberek igyekeznek segítséget nyújtani az érdeklődőknek értékeik megóvásához. A kampány Békés megyében is vetélkedővel zárul.

Fontos állomásához érkezik Békés megyében a rendőrségnek a vagyonbiztonság növelése érdekében indított, 2016. május 26-áig tartó országos tájékoztató kampánya. Az elmúlt hónapokban, 2015 októberétől kezdődően a „Házhoz megyünk” program keretében szakemberek nyújtottak segítséget az érdeklődőknek ahhoz, hogy a vagyonuk, értékeik védelme érdekében szükséges döntéseket meghozzák, a veszélyhelyzeteket felismerjék és elkerüljék. A megyeszékhelyen a Békéscsabai Járási  Hivatalban, a piacon, a Csaba Centerben illetve a Csabagyöngye Kulturális Központban történt tanácsadásokhoz kapcsolódóan a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnmegelőzési Osztálya egy vidám és tartalmas vetélkedőre hívja a családokat. A megmérettetésre, amely 2016. április 16-án lesz Békéscsabán, háromfős csapatok jelentkezhetnek. Egy nagyszülő, egy szülő és egy általános iskolás, felső tagozatos gyermek alkothat egy csapatot. A vetélkedőre való felkészüléshez a rendőrség oktatási segédletet, valamint személyes konzultációs lehetőséget is biztosít.

A bűnmegelőzési szakemberek bíznak abban, hogy a versenyzők sok hasznos információval térnek majd haza a rendezvényről. Valamennyi résztvevő csapat értékes ajándékot nyer, a győztes hármas pedig továbbjut az országos döntőre, ahol Békés megyét képviselheti.

Jelentkezni a pengoe@bekes.police.hu e-mail címen lehet 2016. április 8-áig. A jelentkezési lap a rendőrség honlapjának „Bűnmegelőzés” rovatából letölthető.

FEL