Hivatalos: Idén sem Szigetelhetünk

2021. május 7. 10:34 | Sipos Gábor

Nem, nem lakás vagy házfelújításról van szó, hanem a Szigetről, amely már a 90-es évek óta szerves része az európai fesztiválkultúrának. Olyannyira az, hogy néhány évben Európa legjobb fesztiváljaként jellemezték. A bulisorozat elmaradt a pandémia miatt tavaly és idén sem lesz party a Hajógyári szigeten.

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb, tömegeket megmozgató rendezvényévé nőtte ki magát, a napi közel százezres látogatószámával, sok száz fellépő zenekarával és előadóművészével. A Sziget Fesztivál az a rendezvény, ahol megfért egymás mellett a keményrock, a magyar táncdal Korda Gyuri bácsival és az elektronikus zene nagyágyú is. Elfértek a rajongók, jól érezte magát a sokaság, és a poros kocsmákban együtt sörözött a punk a koktélt szürcsölő plázacicával.

 

 

–  Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről – mondta csütörtökön a fesztivál főszervezője. – Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk – tette hozzá Kádár Tamás.

A fesztivál szervezői olyannyira készülnek, hogy már az első reklámfilmet is közzétették, amely a szabadság szigeteként aposztrofálja a 2022-es Sziget Fesztivált.

 

 

A már megvásárolt sátrakat idén maximum a kert végében, horgászat közben vagy a Balaton parton lehet egy kempingben tesztelni… úgyis kevés már a szállás a magyar tenger környéki településeken. Lassan lazulnak a pandémiás szabályok, talán az idei nyár sem marad el érdeklődés hiányában.

További programok »

FEL