Hit nélkül szeretni sem lehet

2016. július 28. 10:11 | behir.hu

Hit nélkül szeretni sem lehet. Kimondjuk, hogy te fontos vagy, érted sok mindenre készek vagyunk. – mondta Podmaniczki Imre atya, akit az Ágota tábor szervezői minden évben meghívnak a rendezvényre, hogy a plébános erőt adó gondolataival bocsássa útra a részt vevő fiatalokat. A táborozók idén a gondviselésről hallhattak tanítást az atyától.

Az Ágota tábort huszadik alkalommal rendezték meg az állami gondozott gyermekek számára. A szervezőknek köszönhetően, idén 700 gyermek nyaralhat Szanazugban. A táborlakók minden évben egy rendhagyó szent misén kapnak útravalót.

- Most a gondviselésről volt szó, hisz sokszor megtapasztalhattuk a 20 év során Istennek azt jelenlétét, ami gazdagított és továbbsegített az úton – mondta Podmaniczki Imre, hozzátéve, hogy nagy erő a hit, de nagy regulázó is.

Podmaniczki atya gondolatai a szervezők szerint erőt adhatnak a fiataloknak. Vincze Annamária például elmondta, hogy sokkal nyitottabb és bizakodóbb lett, és jobban el is fogad másokat a táborban kapott élmények hatására.

– Itt meg tudjuk egymást ismerni, nem ítélkezünk, hanem igyekszünk megérteni a másikat. Szerintem ennél több nem is kell – jegyezte meg Figur János.

A szervezők több száz programmal készültek a tíznapos találkozóra, Roma est, Ágota bál, Toldi verseny és Ki Mit Tud? is szerepelt az Ágota tábor kínálatában.

FEL